Skatīs grozījumus saistībā ar naida noziegumiem pret seksuālo orientāciju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Andrejs Judins.
Saeimas deputāts Andrejs Judins. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisija otrdien, 11. maijā, skatīs grozījumus, kuros cita starpā virzīta arī naida noziegumu pret seksuālo orientāciju tieša iekļaušana Krimināllikumā.

Apakškomisijas sēde notiks plkst. 8.30 attālināti videokonferences formātā.

Saeimas deputāts, Juridiskās komisijas Krimināltiesību politikas apakškomisijas vadītājs Andrejs Judins (JV) aģentūru LETA iepriekš informēja, ka ir sagatavojis priekšlikumus grozījumiem Krimināllikumā, kuros piedāvāts skaidri definēt, ka par naida noziegumu atzīstamas arī tādas sabiedriski bīstamas un noziedzīgas darbības, kas veiktas personu seksuālās orientācijas dēļ.

Viņaprāt, likumā jābūt skaidrām un saprotamām normām, lai varētu ne tikai sodīt pārkāpējus, bet arī novērst naida noziegumus.

Jautājumu par nepieciešamajām izmaiņām Krimināllikumā "Attīstībai/Par!" deputāti, kā arī Judins sākotnēji rosināja saistībā ar traģisko notikumu Tukumā, kur saistībā ar vīrieša bojāeju sākotnēji bija bažas, vai tā nav saistīta ar kādiem homofobiskiem motīviem. Taču Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban izmeklēšanā gūto pierādījumu kopums nedod pamatu uzskatīt, ka noticis homofobisks noziedzīgs nodarījums. Tukumā degušā un vēlāk mirušā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieka lietu pašlaik izmeklē kā novešanu līdz pašnāvībai.

Tāpat Judins iesniedzis grozījumus Krimināllikumā, lai vienkāršotu jeb paplašinātu valsts amatpersonu sodīšanas iespējas par rīcību vai bezdarbību, ja ar to nodarīts būtisks kaitējums.

Krimināllikumā grozījumiem iesniegti arī citu pušu priekšlikumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu