Ceturtdien Latvija varētu saņemt 12 000 "AstraZeneca" vakcīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: REHAN KHAN/EPA

Ceturtdien Latvija varētu saņemt 12 000 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 devu, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Iepriekšējo "AstraZeneca" piegādi Latvija saņēma 29.aprīli, kad tika piegādātas 64 800 devas. Neskaidrību par turpmākajām "AstraZeneca" piegādēm dēļ visas saņemtās devas tika noglabātas balstvakcīnu saņemšanai tiem, kuri jau saņēmuši vienu "AstraZeneca" devu.

Pēc Vakcinācijas projekta nodaļas sniegtās informācijas, arī gaidāmas "AstraZeneca" devas tiks saglabātas otrajai devai.

Saskaņā ar Vakcinācijas projekta nodaļas datiem, šobrīd noliktavā pieejamas 3970 "Johnson & Johnson" devas, 19 890 "Moderna" devas, no kurām 16 000 ir rezervētas otrajai devai, kā arī 49 290 "AstraZeneca" devas, kas šobrīd ir rezervētas otrajai devai.

Pārējais devu apjoms šodien un rīt tiekot izvadāts ārstniecības iestādēm, ģimenes ārstiem un vakcinācijas centriem.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) varētu nepagarināt līgumu ar uzņēmumu "AstraZeneca" par tā ražotās Covid-19 vakcīnas piegādi, kas beigsies jūnijā, svētdien paziņoja ES iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons.

"Mēs neesam pagarinājuši līgumu pēc jūnija. Redzēsim, vai mēs to darīsim," sacīja Bretons radiostacijai "France Inter". Viņš uzsvēra, ka lēmums vēl nav pieņemts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu