Premjers ar "KPV LV" pametušajiem deputātiem noslēgs vienošanos par atbalstu valdībai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar pieciem no "KPV LV" frakcijas aizgājušajiem Saeimas deputātiem, kuri parlamentā izveidojuši "Stabilitātes grupu", šodien noslēgs vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai.

Kā aģentūru LETA informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs, šodien plkst.13 Kariņš ar Saeimas deputātu grupu "Stabilitātes grupa" noslēgs vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai. Deputātu grupas vārdā vienošanos parakstīs Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.

Vienošanās paredzēs, ka Ministru prezidents un "Stabilitātes grupa" apņemas sadarboties valdības deklarācijā un valdības rīcības plānā noteikto kopīgo mērķu sasniegšanai. "Stabilitātes grupa" apņemsies atbalstīt Kariņa vadīto valdību, un tai būs tiesības piedalīties valdību veidojošo politisko pārstāvju jeb koalīcijas sanāksmēs.

Kā ziņots, Saeimas deputātu grupā "Stabilitātes grupa" ietilpst no "KPV LV" parlamenta frakcijas aizgājušie Saeimas deputāti Aivars Geidāns, Edgars Kronbergs, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Zakatistovs.

Četri no grupas pieciem deputātiem 12.maijā paziņoja par aiziešanu no "KPV LV" frakcijas pēc tam, kad citi "KPV LV" kolēģi nobalsoja par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) atsaukšanu no amata.

Pēc "KPV LV" lēmuma par Vitenberga atsaukšanu Kariņš arī izdeva rīkojumu par Vitenberga demisiju no 14.maija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu