PVD atklājis nelikumības saistībā ar suņu ievešanu no ārzemēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: jn2race, CC BY-NC-ND 2.0

Pārtikas un veterinārais dienests, veicot dzīvnieku kontroli uz robežas, konstatēja likumpārkāpumus saistībā ar suņiem, kuri tika ievesti no Krievijas un Baltkrievijas. Tika atklāti gan viltoti pavaddokumenti, gan arī suņiem nepieļaujami zems trakumsērgas antivielu līmenis. 

. Veicot mājas jeb istabas dzīvnieku sūtījumu kontroli uz robežas, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis pārkāpumus saistībā ar suņu ievešanu no Baltkrievijas un Krievijas, aģentūru LETA informēja PVD pārstāvji.

Dienestā norādīja, ka konstatēti gan viltoti pavaddokumenti, gan atklāts, ka tiek ievesti suņi ar nepieļaujami zemu trakumsērgas antivielu līmeni.

PVD skaidroja, ka atbilstoši normatīviem Eiropas Savienībā (ES) drīkst ievest tikai pret trakumsērgu vakcinētus mājdzīvniekus, tostarp dzīvniekam vakcinācijas dienā jābūt vismaz 12 nedēļu vecam un ieceļot ES tas var 21 dienu pēc pēdējās potes saņemšanas.

Lai pārliecinātos par šīs prasības izpildi, PVD uz robežas, izlases veidā, paņēmis no Baltkrievijas vestu suņu asins paraugus, lai pārliecinātos, ka dokumentos norādītā trakumsērgas vakcinācija veikta atbilstoši prasībām. Veicot laboratorisko izmeklēšanu, secināts, ka trijos no pieciem suņu asins paraugiem ir neatbilstoši zems antivielu līmenis.

Par konstatēto PVD ir informējis gan Baltkrievijas kompetento uzraudzības iestādi, gan paziņojis citu dalībvalstu uzraudzības dienestiem.

Suņi, kuriem konstatēts zems trakumsērgas antivielu līmenis ievesti saņēmējiem Vācijā, Polijā un Beļģijā.

Tāpat, veicot kontroles, PVD robežinspektoriem radušās aizdomas par septiņu Krievijas kompetentās uzraudzības iestādes izsniegtu veterināro sertifikātu autentiskumu. Veicot pārbaudi, PVD robežinspektoru aizdomas apstiprinājušās - seši no septiņiem sertifikātiem bijuši viltojumi. Dzīvniekiem, kuriem izsniegti viltoti dokumenti, iebraukšana ES liegta.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu