Ekstravagantākie un neparastākie priekšnesumi "Eirovīzijas" vēsturē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kolāža: Ieva Lasmane

Dziesmu konkurss "Eirovīzija 2021" rit pilnā sparā! Tajā ikviens no dalībniekiem vēlas palikt skatītāju atmiņā ne tikai ar dziesmu, bet arī ar vizuālo tēlu. Piedāvājam ielūkoties ekstravagantākajos un spilgtākajos priekšnesumos "Eirovīzijas" vēsturē!

Dschinghis Khan

1979. gadā speciāli "Eirovīzijai" tika izveidota vācu grupa "Dschinghis Khan". Toreiz viņi konkursā ieguva ceturto vietu. Grupas dalībnieki dziesmu izpildīja košos austrumu stila tērpos un skatītāju uzmanību nozaga dejotājs Luijs Potgiters, kurš atveidoja valdnieku Čingishanu.

Baby Doll

1991. gadā "Eirovīzijas" cienītājus pārsteidza Dienvidslāvijas pārstāve Dragana Šarifa, kura uzstājās ar skatuves vārdu "Baby Doll" un tika saģērbta kā slavenā lelle Bārbija.

Dana International

1998. gadā "Eirovīzijas" zvaigzne bija Dana International - mākslinieks Jārons Koens no Izraēlas, kurš uzstājās sievietes veidolā. Uz skatuves Dana izpildīja dziesmu "Diva" un vēl ilgu laiku pēc konkursa noslēguma iekaroja skatītāju sirdis.

Lordi

Par konkursa slavenākajiem "frīkiem" joprojām tiek uzskatīti Somijas hārdroka grupas Lordi mūziķi, kuri 2006. gadā kāpa uz skatuves iespaidīgos kostīmos un izpildīja dziesmu "Hard Rock Hallelujah". Viņi dziesmu konkursā ieguva 1. vietu. 

Verka Serdjučka

2007. gadā Verka Serdjučka kļuva par spilgtāko "Eirovīzijas" zvaigzni ar dziesmu "Lasha Tumbai", konkursā iegūstot godpilno 2. vietu. 

Tītars Dastins

2008. gadā sacensības iekarot ieradās lelle ar nosaukumu "Dustin the Turkey" ("Tītars Dastins"). Diemžēl dalībnieks netika līdz konkursa finālam, taču palika skatītāju atmiņās.

Končita Vursta

Končita Vursta ir 2014. gada "Eirovīzijas" uzvarētāja. Končitas īstais vārds ir Tomass Neuvirts. Puisis no Austrijas publiku apbūra ar savu vokālu un pārsteidza ar kleitā tērptās bārdainās sievietes vizuālo tēlu. 

Slavko Kalezičs

Slavko Kalezičs ir aktieris, dziedātājs un dziesmu autors no Melnkalnes. Viņš pārstāvēja savu valsti "Eirovīzijas" dziesmu konkursā 2017. gadā ar dziesmu "Space", diemžēl nespējot iekļūt finālā. Tomēr auditorija atcerējās viņa neparasto tēlu - noskūtu galvu ar garu bizi galvvidū, kuru viņš nemitīgi vicināja uz skatuves.

Elīna Ņečajeva

"Eirovīzija" 2018. gadā norisinājās Lisabonā (Portugālē). Igaunijas pārstāve Elīna Ņečajeva skatītāju sirdis iekaroja ne tikai ar skaisto operdziedātājas vokālu, bet arī ar iespaidīgo priekšnesumu - sieviete uz skatuves kāpa garā kleitā, uz kuras tika veidotas video projekcijas. Kleita izmaksājusi 65 tūkstošus ASV dolāru (53 213 eiro).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu