FOTO ⟩ Krievijas valstsvienības pārstāvji pastaigājas Rīgas centrā, bet noteikumu pārkāpums netiek konstatēts (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas hokeja izlases pārstāvji
Krievijas hokeja izlases pārstāvji Foto: Edijs Pālens

Publiskā vietā pamanītais Krievijas Olimpiskās komitejas komandas atbalsta personāls pasaules hokeja čempionāta (PČ) laikā neatrodas kontaktā ar hokeja izlases "burbuli", sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja Krievijas Hokeja federācijas (FHR) preses sekretārs Marats Safins.

Kā novēroja aģentūra LETA, ceturtdien četras FHR formastērpos tērptas personas atradās publiskā vietā pie tirdzniecības centra "Origo". Meistarsacīkšu dalībnieki, kuri pamet savus "burbuļus", var tikt izslēgti no turnīra dalībnieku vidus.

Tomēr Krievijas komanda Rīgā ieradusies ar tā dēvēto atbalsta personālu. Kopumā septiņas personas - divi treneri, metodiķis, sporta direktors un trīs fiziskās sagatavotības treneri - strādā ārpus Rīgas "burbuļa".

"Šie darbinieki neatrodas "burbulī", bet dzīvo citā viesnīcā," komentējot FHR formastērpos redzamās personas, norādīja Safins. "Viņi neatrodas saskarsmē ar personām un komandām, kas ir "burbulī", turklāt katru dienu veic testus. Tieši tajā brīdī viņi devās veikt Covid-19 testu. Viss notiek pēc Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) reglamenta."

Slimību profilakses un kontroles centrā aģentūrai LETA norādīja, ka PČ kontekstā pastāv atsevišķs epidemioloģiskās drošības protokols. Centrs uzsver, ka no kopējās epidemioloģiskās drošības viedokļa pašizolācija būtu jāievēro visiem atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajai kārtībai un tostarp tur pieļautajiem izņēmuma gadījumiem.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu