"Lille" komanda tiek kronēta par Francijas čempioni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

"Lille" komanda svētdien sezonas noslēdzošajā mačā izbraukumā ar 2:1 (2:0) uzvarēja "Angers" un ceturto reizi kluba vēsturē tika kronēta par Francijas čempionāta uzvarētāju.

"Lille" pirms pēdējās kārtas spēles turnīra tabulā ar 80 punktiem bija pirmā, bet par vienu mazāk bija titulētajai Parīzes "Saint-Germain".

Pirms pēdējās kārtas spēles "Lille" bija 80 punkti, bet PSG par vienu mazāk. "Lille" pēdējo reizi Francijas čempionātā uzvarēja 2011.gadā.

Desmitajā minūtē 1:0 panāca Džonatans Deivids, bet pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē uzvaras vārtus guva Buraks Jilmazs. Andželo Fulgini "Angers" goda vārtus iesita spēles kompensācijas laika pirmajā minūtē.

"Lille" kluba pastāvēšanas vēsturē Francijas čempionātā uzvarējusi četras reizes. Zīmīgi, ka komanda šosezon viesos nebija zaudējusi jau kopš novembra.

Iepriekš trīs sezonas pēc kārtas par čempioniem tika kronēti PSG futbolisti.

PSG savā šīs sezonas pēdējā mačā viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Brest".

Bumbu savos vārtos raidīja Romēns Fevrs, bet 71.minūtē 2:0 nokārtoja Kiljans Mbapē.

"Lille" sezonu noslēdza ar 83 punktiem, bet PSG ar 82 punktiem, abām komandām nopelnot iespēju nākamsezon spēlēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Šī paša turnīra kvalifikācijā spēlēs trešo vietu izcīnījusī "Monaco", bet UEFA Eiropas līgā vietu izcīnīja Lionas "Olympique" un Marseļas "Olympique", kurām attiecīgi ceturtā un piektā pozīcija.

Sestajā vietā palikusī "Rennes" spēkosies UEFA Konferenču līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu