Gandrīz viss 4000 eiro lielais bērnu pabalsts nospēlēts interneta azartspēlēs. Deputāti meklēs risinājumus (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Alexander Kirch, Shutterstock.

Ir jārisina situācija, kad bērniem paredzētais pabalsts tiek nospēlēts interneta azartspēlēs. To otrdien, 25. maijā, vērtējot saņemto informāciju saistībā ar konkrētu gadījumu Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē pauda parlamenta deputāts Andrejs Judins (JV).

Viņš norādīja, ka saņēmis informāciju, ka no bērniem paredzētos pabalstos saņemtiem 4000 eiro 85% līdzekļu nospēlēti interneta kazino. Ja sociālie dienesti būtu zinājuši par šo situāciju, tad viņi varētu uz to reaģēt, piemēram, savlaicīgi uzzināt no bankām par šādiem gadījumiem, pauda politiķis.

Judins norādīja, ka pēc atbildīgo iestāžu atbilžu saņemšanas, būs redzams, uz kādu risinājumu varētu virzīties, lai tiktu ievērotas bērnu intereses un tiesības. Pēc tam sīkāk par to varētu spriest komisijas sēdē.

Pēc Judina ierosinājuma par vēršanos atbildīgajās iestādēs komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš norādīja, ka komisija lūgs redzējumu tiesībsargam un atbildīgajām ministrijām.

Deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) norādīja, ka jau tagad bankām ir teorētiski iespējams redzēt iedzīvotāju elektroniski veiktos pirkumus. Tieslietu ministrija varētu sniegt tās redzējumu par attiecīgu normu ieviešanu, lai nepieļautu bērniem paredzētās naudas nospēlēšanu azartspēlēs, izrietēja no politiķes paustā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu