Tiesībsargājošās iestādes aizturējušas Zemgales reģiona kriminālpolicijas priekšnieku Sozinovu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Sozinovs.
Andrejs Sozinovs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) aizturējis Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieku Andreju Sozinovu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks LTV apstiprināja, ka Valsts drošības dienests ir aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas. 

Ruks LTV aizturēto personu vārdus neatklāja: "Šobrīd varu apstiprināt informāciju, ka ir aizturētas divas Valsts policijas amatpersonas. Izmeklēšanu veic Valsts drošības dienests. Kriminālprocess ir viņu lietvedībā. Valsts policija pilnā mērā sadarbojas ar Valsts drošības dienestu. Tas ir īsais komentārs šajā sakarā. [..] Es zinu, par ko ir uzsākts kriminālprocess, bet sīkāk atturēšos komentēt. Valsts drošības dienests, kad būs gatavs komentēt, tad arī noteikti par juridisko kvalifikāciju jums informāciju sniegs."

VDD aģentūrai LETA apstiprināja, ka dienests otrdien veic procesuālās darbības vairākos objektos. Papildu informāciju VDD sniegs pēc sākotnējo procesuālo darbību pabeigšanas.

Jau ziņots, ka pērn novembrī notika policijas amatpersonu rotācijas, kuru rezultātā ar mērķi stiprināt darba organizācijas un iekšējās kontroles sistēmas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatā tika pārcelts toreizējais Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļģevics.

Iepriekš šo amatu Rīgas reģiona pārvaldē ieņēma Sozinovs, kurš līdz ar rotāciju tika dienesta interesēs uz trīs gadiem pārcelts Staļģevica vietā.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā Sozinova valsts amatpersonas deklarācija par 2020.gadu liecina, ka pērn darba algā Valsts policijā viņš saņēmis 43 208 eiro. Vēl Sozinovs saņēmis 1752 eiro pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras un 1018 eiro algu no Ādažu novada domes.

Sozinovam nav deklarētu skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu, bet viņš deklarējis dzīvības apdrošināšanu ar līdzekļu uzkrāšanu. Tāpat deklarēts 15 176 eiro parāds.

Sozinova īpašumā ir dzīvoklis Salaspilī un īpašums Taurenes pagastā, bet nav īpašumā esošu transportlīdzekļu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu