Reinbahs: Tiesiskā ceļā manis atstādināšanai nav pamata (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes  Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs piedalās preses konferencē, kurā informē par Rīgas pilsētas pašvaldības finanšu resursu vadību 2020.gadā un likuma "Par pašvaldību budžetiem" izpildi.
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs piedalās preses konferencē, kurā informē par Rīgas pilsētas pašvaldības finanšu resursu vadību 2020.gadā un likuma "Par pašvaldību budžetiem" izpildi. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Līdzšinējais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Vitālijs Reinbahs uzskata, ka Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) jau kopš pagājušā gada oktobra esot izmantojis visus iespējamos līdzekļus, lai panāktu viņa atstādināšanu no amata. 

Zinot, ka viņu plāno atstādināt no amata, Reinbahs 15.aprīlī vērsies tiesībsargājošajās institūcijās, lai tiktu veikta pārbaude par Rīgas domes vadošo amatpersonu, iespējams, prettiesiski veiktām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un tirgojoties ar ietekmi.

Viņa ieskatā Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) jau kopš pagājušā gada oktobra esot izmantojis visus iespējamos līdzekļus, lai nomainītu Satiksmes departamenta direktoru.

"Saprotot, ka tiesiskā ceļā manis atstādināšanai nav pamata, tika izmantotas citas metodes - izteikti draudi par amata atstāšanu, veikta tirgošanās ar savu varu un ietekmi, kā arī īstenotas represijas - vadības uzdevumu došana ar ļoti īsiem, praktiski neizpildāmiem termiņiem un atsevišķos gadījumos - prettiesisku uzdevumu došana, piemēram, liekot iejaukties iepirkumu komisijas darbā, kam es kategoriski nepiekritu," norādīja Reinbahs.

Viņaprāt, neesot pieļaujams, ka politiski ievēlētas personas nevis īsteno savu vēlētāju intereses un meklē iespējas, kā sekmīgi sadarboties ar izpildvaras struktūrām, bet tieši pretēji - ar represiju palīdzību politiski izrēķinās ar Rīgas domes struktūru vadību.

"Izskatās, ka tas ir veids, kādā notiek un notiks pašvaldības struktūrvienību pārveidošana un reorganizācija.

"Pareizie" darbinieki un vadītāji var amatu saglabāt, bet "nepareizie" darbinieki tiek atlaisti vai, labākajā gadījumā, viņiem tiek piedāvāti citi zemāka līmeņa amati, pretī piedraudot ar auditiem, pārbaudēm, vadības uzdevumiem un disciplinārsodiem," norāda Reinbahs.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) šodien no amata atstādinājis Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu.

Kā informēja Ķirsis, esot saņemta informācija no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem departamentā.

Iespējams, Satiksmes departamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts. Līdz ar to Reinbahs esot atstādināts un tiks veikta pārbaude.

Reinbaham šī nav pirmā atstādināšana no amata. Savulaik viņa atstādināšanu prasīja domes opozīcijas partija "Vienotība". 2015.gadā deputāti bija saņēmuši vēstuli no Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja (KNAB), kurā apliecināts, ka KNAB lietvedībā ir kriminālprocess, kurā Reinbaham piemērots aizdomās turētā statuss.

Savukārt 2016.gada augustā pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu Reinbahs tika atstādināts no amata. Vēlāk viņu no amata atbrīvoja ar domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) lēmumu.

Reinbahs to pārsūdzēja tiesā, un 2019.gada martā tiesvedība tika izbeigta un Reinbahs atjaunots amatā.

Atgriežoties darbā Satiksmes departamentā, Reinbahs aģentūrai LETA sacīja, ka pirmās viņa prioritātes būs satiksmes organizācija uz tiltiem, bedres pilsētas ielās un gaisa kvalitāte Rīgā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu