Lidojumi no ES uz Krieviju nenotiek tehnisku iemeslu dēļ (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas prezidenta administrācija piektdien, 28. maijā, skaidroja, ka tehnisku iemeslu dēļ lidsabiedrības, kas pārstājušas lidot virs Baltkrievijas, ir atcēlušas vairākus reisus no Eiropas Savienības (ES) valstīm uz Krieviju.

"Aviācijas dienesti sniegs nepieciešamos skaidrojumus, bet tie ir tehniski iemesli," žurnālistiem sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Baltkrievija izsaukusi globālu sašutumu, svētdien piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu baltkrievu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču.

ES līderi pirmdien nolēma aizliegt Baltkrievijas lidmašīnām lidot ES gaisa telpā, kā arī ieteica ES lidsabiedrībām izvairīties no Baltkrievijas gaisa telpas.

Šonedēļ vairākas Eiropas lidsabiedrības bija spiestas atcelt reisus uz Maskavu, jo Krievija atteicās mainīt lidojumu maršrutus, lai lidmašīnas varētu izvairīties no lidošanas virs Baltkrievijas.

Pēdējais šāds gadījums bija piektdienas rītā, kad tika atcelts lidsabiedrības "Air France" plānotais reiss no Parīzes uz Maskavu.

"Protams, mēs gribētu izvairīties no šādām situācijām, bet, ja reiz tās ir radušās ES lēmumu dēļ, šādas tehniskas aizķeršanās ir neizbēgamas," sacīja Peskovs.

Saistībā ar izmaiņām, kas radušās iepriekš apstiprinātos maršrutos, var būt kavēšanās, saņemot ielidošanas, izlidošanas un tranzīta atļaujas, piektdien paziņojumā norādīja Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra.

"Ņemot vērā no lidsabiedrībām saņemto pieprasījumu skaitu, palielinājies laika apjoms, kas jāvelta procedūru pabeigšanai," skaidroja aģentūra.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu