Sprādzienā nogalināti trīs krievu kaujinieki un divi Centrālāfrikas policisti (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: unsplash.com

​Centrālāfrikas Republika (CĀR) vēsta, ka valsts ziemeļrietumos bruņoto spēku konvoja automobilim uzskrienot uz pašdarināta spridzekļa, dzīvību zaudējuši trīs Krievijas paramilitārā formējuma kaujinieki un divi vietējie policisti.

"Nogalināti trīs krievu sabiedrotie un divi Centrālāfrikas policisti,"

pavēstīja valdības pārstāvis sakariem ar presi Ānžs Maksīms Kazagī.

Kā norādīja avoti ANO, sprādzienā ceturtdien ievainoti pieci CĀR drošības spēku pārstāvji.

Krievijai ir spēcīga ietekme CĀR, un kopš 2018.gada tai šajā valstī ir liels "instruktoru" kontingents, kas apmāca armijas karavīrus.

Decembrī viņiem pievienojās vairāki simti Krievijas paramilitārā formējuma vīru, kam kopā ar Ruandas karavīriem ir svarīga loma prezidenta Fostēna Aršānža Tuaderas armijas operācijās pret nemierniekiem.

Kā norāda nevalstiskās organizācijas, instruktori patiesībā ir Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagnera grupa" kaujinieki, kas līdzās Ruandas īpašo spēku karavīriem un ANO miera uzturētājiem piedalās kaujās pret CĀR nemierniekiem.

Valstī ar 4,7 miljoniem iedzīvotāju saglabājas spriedze kopš decembra prezidenta vēlēšanām. Tiesa gan, nesenais vardarbības pieaugums ir pēdējā epizode pilsoņkarā, kas ilgst kopš prezidenta Fransuā Bozizē gāšanas 2013.gadā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu