"Lielākā grūtība ir neziņa." Māra Upmane-Holšteine atklāj emocijas pēc piedzīvotās dēliņa slimības (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Māra Upmane-Holšteine sarunā ar Lauru Saulīti "YouTube" raidījumā "Generation Famous" atklāj, ka pēc grūtībām un izaicinājumiem pēdējā gada laikā jūtas pateicīga, ka pārdzīvotajam izsoļojusi cauri kopā ar ģimeni un piedzīvotais mainījis skatījumu uz apkārt notiekošo.

Atbildot uz Lauras jautājumu par gūto pieredzi un izmaiņām ierastajā dzīves dinamikā, Māra stāsta: "Šis laiks mums ir iemācījis, ka bērni ir stiprāki nekā mums liekas. Un es nedomāju tikai Ezru, jo arī māsām tas bija grūts laiks. Viņām kādā brīdī bija jābūt bez mammas un bez tēta. Ir teiciens, ka tas, kas tevi nesalauž, padara tevi stiprāku. Bet es kaut kādā brīdī domāju, kā lai zinu, ka šis mūs nesalauž un kur ir tā robeža."

Aprīļa sākumā dziedātāja savā "Instagram" profilā atklāja, ka viņas ģimenei nācies piedzīvot smagu triecienu - viņas četru gadus vecajam dēliņam atklāta slimība. Diagnoze - leikēmija. Esošās situācijas pieņemšana un slimnīcā pavadītais laiks bija kļuvis par pārbaudījumu Mārai un viņas ģimenei.

"Tikai ar laiku. Pēc tam, kad trīs mēneši jau riņķī, saproti, ka tu esi vienkārši iemācījies šo jauno ritmu, kaut kādu cita veida normalitāti. Un, ja tev dod nomierinošās zālītes, ņem ciet," intervijas laikā stāsta Māra.

Bet lielākā grūtība ir neziņa. Ka īsti nezini, ko tas nozīmē tavai ģimenei, tavam bērnam, mūsu nākotnei.

"Un tā neziņa grauž, un tad sāk saskatīt kaut kādas māņticības, pats sadomājies, un vēl netīši pats emocijas sakāpina. Baigi viegli ir pateikt, ka nav ko sadomāties. Bet lietas ir jāredz reāli, bet ne sliktāk kā viņas ir."

Ticot un cerot uz labāko, pēc astoņu mēnešu atveseļošanās laika Māra ar dēlu Ezru varēja atgriezties mājās. 

"Mums joprojām ir diagnoze. Mēs turpinām lietot medikamentus mājās un vēl joprojām redzam arī kaut kādas blaknes un emocijas liekas, bet kopumā tas mums ir devis drosmi - drosmi nebaidīties par kaut kādiem ikdienas lēmumiem. Arī necepties par sīkumiem!" stāsta Māra.

Pilnu intervijas ierakstu iespējams noskatīties šeit!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu