"Ar nedaudz vairāk veiksmes, iespējams, būtu tikuši tālāk." Hārtlijs par izlases sāpīgo zaudējumu, turnīru un faniem arēnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Edijs Pālens/LETA

Preses konferencē pēc Latvijas izlases zaudējuma Vācijai uz žurnālistu jautājumiem atbildēja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase otrdien ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) B grupas izšķirošajā mačā piekāpās Vācijas valstsvienībai, izstājoties no pasaules čempionāta.

Valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs, vaicāts par izlases sniegumu šajā čempionātā, izcēla puišu darba spējas.

"Tipiska latviešu komanda. Puiši smagi strādāja un ziedojās. Esmu lepns ar komandu. Katrs spēlētājs gribēja spēlēt. Paskatieties kaut vai uz šo spēli - nonācām iedzinējos ar 0:2 un neviens nepadevās. Ar nedaudz vairāk veiksmes, iespējams, būtu panākuši pagarinājumu un tikuši nākamajā kārtā," sacīja Hārtlijs, piebilstot, ka turnīra gaitā izlase zaudēja punktus, kas beigās maksāja dārgi, bet tur vairs neko nevarot mainīt.

Hārtlijs arī neslēpa, ka par puišiem izjūt lielu lepnumu un tieši to saviem hokejistiem arī esot sacījis pēc spēles ģērbtuvēs: "Bija jūtams, ka komandai bija lepnums strādāt kopā."

Latvijas izlasei šajā čempionātā bija pārliecinoši sliktākais turnīra vairākums - no 28 iespējām spēlēt vairākumā realizētas bija vien divas. Hārtlijs gan uzsvēra, ka turnīra sākumā nedaudz muguru uzgriezusi veiksme, kas, iespējams, arī patraucēja iegūt pārliecību par savām spējām, spēlējot ar viena vīra pārsvaru. Tāpat viņš norādīja, ka problēmas esot sagādājusi tieši realizācija, nevis izspēle.

Runājot par šo spēli, treneris norādīja, ka pirmajā periodā zaudētie vārti ir spēles sastāvdaļa un Vācijai šajā spēlē vienkārši bija ātrāki spēlētāji, kas atspoguļojās arī konkrētajās epizodēs.

"Ir liela nožēla... Es domāju, ka mēs varējām tikt ceturtdaļfinālā un radīt citiem problēmas. It sevišķi tagad, kad tribīnēs ir lieliskie latviešu fani. Tas bija maģiski. Lai gan arēna nebija pilna, mēs spējām izjust šo latviešu lepnumu. Žēl, ka tas bija tikai uz vienu spēli," norādīja Hārtlijs.

Izlases stūrmanis slavēja arī apstākļus, kādos Latvijas izlasei bija jādzīvo "burbulī": "Apkalpojošais personāls ir pelnījis zeltu. "Ekselenti" pat nav īstais vārds."

Runājot par nākotni, Hārtlijs uz jautājumu par, iespējams, pēdējo pasaules čempionātu pie Latvijas stūres atbildēja izvairīgi, bet norādīja, ka darbs pie olimpiskās kvalifikācijas spēlēm augustā sākšoties jau drīz.

"Latvijas hokeja federācijai (LHF) jau ir plāns par treniņnometni, kur tā norisināsies un tad jau arī tiks uzaicināti spēlētāji. Darbs nekad neapstājas," noslēgumā norādīja Hārtlijs.

Latvijas valstsvienība šajā pasaules čempionātā septiņās spēlēs iekrāja deviņus punktus, ierindojoties 6. vietā B apakšgrupā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu