Itālijā no cietuma atbrīvots "cilvēku slaktētājs", kas bijis iesaistīts vairāk nekā 100 slepkavībās (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas sabiedrībā sašutumu izraisījusi Sicīlijas mafijas bosa Džovanni Bruskas atbrīvošana no cietuma pēc 25 ieslodzījumā aizvadītiem gadiem. Par "cilvēku slaktētāju" iesauktais Brusca atzinies, ka bijis iesaistīts vairāk nekā 100 slepkavībās, vēsta raidorganizācija BBC.

Viņa šaušalīgāko noziegumu vidū ir kāda bērna līķa izšķīdināšana skābē. 1992.gadā Bruska detonēja bumu, kas nogalināja Itālijas veiksmīgāko mafijas apkarotāju - prokuroru Džovanni Falkoni, viņa sievu un trīs miesassargus.

Taču Bruska kļuva par varasiestāžu informantu un palīdzēja notiesāt citus mafiozi.

64 gadus vecais Brusca bija viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem grupējumā "Cosa Nostra".

1992.gadā pastrādātā Falkones un vēlāk arī viņa kolēģa Paolo Borselino slepkavība satricināja Itāliju, rezultējoties jaunu, stingru likumu pieņemšanā cīņā pret mafiju.

Tomēr starp visiem Bruskas noziegumiem viens ir īpaši asinis stindzinošs. Atriebjoties citam mafiozo, kurš bija viņu nodevis, Bruska nolaupīja un spīdzināja viņa 11 gadus veco dēlu Džuzepi di Mateo. Pēc tam Bruska zēnu nožņaudza un līķi izšķīdināja skābē.

Bruska tika aizturēts 1996.gadā. Apmaiņā pret mazāku sodu viņš kļuva par valdības informantu, palīdzot likumsargiem sodīt gangsterus, kuri atbildīgi par virkni mafijas uzbrukumu 80. un 90.gados.

Ziņas par Bruskas atbrīvošanu izsaukušas dusmas Itālijas sabiedrībā un viņa upuru tuvinieku vidū.

"Valdība ir pret mums," Itālijas medijiem sacīja Tīna Montinaro, atraitne vienam no Falkones nogalinātajiem miesassargiem. "Ir pagājuši 29 gadi, un mēs joprojām nezinām patiesību par slepkavību. Un tagad brīvs ir Džovanni Bruska - cilvēks, kurš iznīcināja manu ģimeni."

Falkones māsa Marija pauda, ka jaunumi viņu "skumdina", taču atzina, ka Bruskas atbrīvošana notikusi saskaņā ar likumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu