"Ne tikai mēs ilgojamies pēc saviem apmeklētājiem, bet arī iedzīvotāji ilgi gaidījuši iespēju veikt pirkumus klātienē." Uzzini, kā aizritējusi pirmā diena, kad ir atvērti lielie veikali

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Darbu pakāpeniski atsākot visiem veikaliem, palielinājusies apmeklētāju plūsma lielajos tirdzniecības centros.

Tirdzniecības centra "Origo" un tā apsaimniekotāja "Linstow Baltic" komercdirektore Evija Majevska atzina, ka pieaugoša apmeklētāju interese šodien ir jūtama. "Cilvēki labprāt apmeklē savus iecienītos veikalus, kuri ilgstoši bija slēgti, kā arī atklāj jaunumus," teica Majevska.

Pēc viņas sacītā, pircēji ievēro visus noteiktos ierobežojumus un ar sapratni attiecas pret nepieciešamajām drošības prasībām. "Arī "Origo" nomnieki ir priecīgi par iespēju atsākt savu darbību pēc ilgstošas pauzes un ir gatavi uzņemt pircējus, ieviešot un ievērojot visus drošības pasākumus," sacīja Majevska.

Tirdzniecības centra "Alfa" vadītāja Liene Apine atzina, ka, pēc pilnvērtīga darba atsākšanas "Alfas" telpās manāma rosība. "Mūsu nomnieki ir priecīgi atgriezties savās darba vietās un atvērt veikalus klientiem, pēc kuriem bija patiešām noilgojušies. Par ilgām pēc iepirkšanās liecina arī apmeklētāju pieplūdums, īpaši to preču kategoriju veikalos, kuros klātienes tirdzniecība līdz šim bija liegta," stāstīja Apine.

Tāpat viņa atzīmēja - ir saprotams, ka pēc gandrīz pusgadu ilgas pauzes pircēju vēlme apmeklēt tirdzniecības centru ir liela, tāpēc "Alfa" pievērš īpašu uzmanību, lai ne tikai nomnieki, bet arī apmeklētāji ievērotu visus drošas iepirkšanās epidemioloģiskos nosacījumus.

"Tomēr kopumā cilvēki ir saprotoši, pret drošības pasākumiem izturas atbildīgi, un atkalredzēšanās prieks atsver jebkuras individuālas neērtības, kas varētu būt saistītas ar drošības pasākumiem," teica "Alfas" vadītāja.

Tirdzniecības centra "Akropole" vadītāja Zane Kaktiņa informēja, ka, darbu atsākot visiem nomniekiem, "Akropolē" ir novērojams apmeklētāju plūsmas pieaugums un pie atsevišķiem veikaliem veidojas īslaicīgas rindas.

"Tas ir pašsaprotami - ne tikai mēs ilgojamies pēc saviem apmeklētājiem, bet arī iedzīvotāji ilgi gaidījuši iespēju veikt pirkumus klātienē un kopumā pret situāciju izturas ar lielu iecietību, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus," teica Kaktiņa.

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" direktore Dina Bunce sacīja, ka šodien "Dominā" valda mierīgs un vienlaikus pozitīvs noskaņojums - apmeklētāju plūsma ir mēreni pieaugusi un ir ap 70% no atļautā apjoma, apsargi kontrolē pircēju plūsmu un tikai pie dažiem veikaliem veidojas nelielas rindas.

"Esam pateicīgi gan mūsu nomniekiem, kas izdarījuši visus nepieciešamos sagatavošanās darbus, gan arī klientiem par situācijas izpratni un disciplinētību," teica Bunce, uzsverot, ka "Dominas" koplietošanas telpā gaisa kvalitātes rādītāji ceturtdien ir ideāli.

Tirdzniecības centra "Olimpia" pārstāvji atzina, ka ceturtdienas pirmajā pusē apmeklētāju pieplūdums nebija jūtami lielāks. Tomēr esot interese par atsevišķiem jaunatvērtiem veikaliem.

"Iespējams, tas tādēļ, ka visi iepirkšanās centri ir atvērti apmeklētājiem, un pircēju plūsma ir sadalījusies vienmērīgi," minēja "Olimpia" pārstāvji.

Kā novērojuši "Olimpia" pārstāvji, pircēji ir kļuvuši disciplinēti un cenšas ievērot visus noteiktos ierobežojumus.

Tirdzniecības centra "Galerija Centrs" direktore Iveta Priedīte atzina, ka veikalu darbinieki ir ļoti priecīgi atgriezties darbā.

"Šodien ir acīmredzama cilvēku interese par iepirkšanos tirdzniecības centra veikalos, pie dažiem veikaliem ir novērotas gaidīšanas rindas," teica Priedīte.

Pēc viņas sacītā, pircēji kopumā ir ļoti disciplinēti - ievēro apmeklētāju skaitu veikalos un divu metru distanci, kā arī rokas tiek dezinficētas ļoti aktīvi. Visos veikalos pie ieejas ir iepirkumu somas, ar kuru palīdzību regulē apmeklētāju skaitu.

Ceturtdien jo īpaši liela interese novērota "Galerijas Centrs" apģērbu un apavu veikalos. "Tiešsaistes iepirkšanās ir kaut kas pavisam cits, iepretim kleitas, bikšu, žaketes vai cita apģērba gabala uzlaikošanai pie spoguļa pielaikošanas kabīnē, izmēģinot dažādus izmērus un modeļus. Tas, protams, attiecas arī uz apaviem," teica Priedīte.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets otrdien, 1. jūnijā, atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu atjaunot lielo tirdzniecības centru darbību, ieviešot drošas tirdzniecības modeli. 

Valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka ir atcelti tirdzniecības vietu darbības ierobežojumi tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir virs 7000 kvadrātmetriem. Darbu tirdzniecības centru veikali varēja atsākt trešdien, 2.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu