"Jaunības maksimālismā spēlēju ar smadzeņu satricinājumu." Miķelis Rēdlihs atceras 2006. gada čempionātu Rīgā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miķelis Rēdlihs Latvijas izlases treniņā pirms pasaules čempionāta Rīgā.
Miķelis Rēdlihs Latvijas izlases treniņā pirms pasaules čempionāta Rīgā. Foto: https://www.facebook.com/lhf.lv

Sižetu sērijas "Lielais hokejs ar TVNET" ceturtajā epizodē Latvijas hokeja izlases veterāns Miķelis Rēdlihs pastāsta par 2006. gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā.

2006.gada pasaules meistarsacīkstes Miķelim Rēdliham bija jau otrais čempionāts karjerā. Viņš izlasē debitēja 2005.gada turnīrā Austrijā.

Rīgas turnīra laikā uzbrucējam bija tikai 21 gads, bet izlasē notika paaudžu maiņa. No pieredzes bagātiem veterāniem izlasē bija pamatvārtsargs Sergejs Naumovs, kapteinis Aleksandrs Semjonovs, kā arī Leonīds Tambijevs un Grigorijs Panteļejevs.

Jaunākais no brāļiem Rēdlihiem pastāstīja, ka valstsvienības jaunie spēlētāji bijuši apņēmības pilni nevienam negriezt ceļu, lai izcīnītu vietu pamatsastāvā.

Tagadējam izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam toreiz bija tikai 17 gadu, bet viņš vienā no treniņiem sakāvās ar kapteini Semjonovu, neļaujot "kāpt sev uz galvas". Rēdlihs gan šo konkrēto epizodi neatceroties, bet noskaņojums jauniņo vidū bijis tieši tik kareivīgs.

Miķelim vislabāk atmiņā palicis tas, ka viņš lielāko daļu spēļu aizvadīja pēc jau otrajā mačā pret Somiju gūtā smadzeņu satricinājuma.

"Savā jaunības maksimālismā spēlēju ar smadzeņu satricinājumu. Varbūt tāpēc arī daudz neko neatceros no tā čempionāta," jokoja Rēdlihs.

Sarunas laikā Rēdlihs salīdzināja kādreizējos debitantus ar pēdējo gadu izlases jaunpienācējiem, kā arī atcerējās savus pirmos iespaidus par "Arēnu Rīga".

Līdzjutējiem noteikti visspilgtāk atmiņā palikusi 2006.gada 11.maija vakara spēle, kurā tikās Kanāda un Latvija. Mačs noslēdzās ar rezultātu 0:11, bet vēstures grāmatās ierakstīts fanu sarīkoto nekārtību dēļ.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu