Tiks noskaidrotas medaļnieces Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā hokejā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kanādas izlases hokejisti
Kanādas izlases hokejisti Foto: AP/ Scanpix

Pasaules hokeja čempionātā Rīgā noris finālmačs, kurā par zelta medaļām cīnīsies Kanādas un Somijas izlases, bet bronzas mačā tiksies ASV un Vācijas hokejisti.

Finālspēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15, un to tiešraidē translēs Latvijas televīzijas 7.kanāls (LTV 7).

Kanādieši pusfinālā ar 4:2 uzvarēja ASV, bet Somija ar 2:1 pieveica Vāciju.

Kanāda vāji iesāka čempionātu, ar 0:2 zaudējot Latvijai, taču turnīra gaitā sniegumu cīņās pret vājākiem pretiniekiem uzlaboja un, pateicoties Latvijas zaudējumam pēdējā mačā, iekļuva ceturtdaļfinālā, ar iegūstot ceturto vietu B grupā ar desmit punktiem.

Kanāda visbiežāk ir kļuvusi par čempioni (26 reizes), pēdējoreiz to sasniedzot 2016.gadā, bet pēdējā čempionātā zaudēja somiem finālā.

Tā kā 2020.gadā Šveicē paredzētais čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, pašreizējie pasaules čempioni joprojām ir somi, kuri triumfēja 2019.gadā Slovākijā. Arī grupu turnīru čempioni aizvadīja pārliecinoši, ar 17 punktiem B grupā ieņemot otro vietu.

Kanādas izlases līderis ar diviem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm deviņos mačos ir Konors Brauns, bet Edams Henriks, kurš guva pirmos vārtus ceturtdaļfinālā pret Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu, iekrājis 5+5. Somijas valstsvienībā vien 19 gadus vecais Antons Lundels iekrājis 4+3

Abas izlases savā starpā tikās arī grupu turnīrā, Somijai "bullīšos" uzvarot ar 3:2. Pirms diviem gadiem finālā Somija bija pārāka ar 3:1.

Tikmēr cīņa par bronzu "Arēnā Rīga" starp ASV un Vācijas izlasēm paredzēta plkst.15.15. Spēli tiešraidē translēs kanāls "360 TV".

Vācijas izlase tikai pēdējā spēlē iekļuva izslēgšanas maču turnīrā, ar 12 punktiem B grupā ieņemot trešo vietu. Vācija pamatturnīra pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Latviju.

Vācijas izlase pēdējo godalgu pasaules čempionātā izcīnīja 1953.gadā Šveicē, kad tika pie sudraba.

ASV, kas ar 18 punktiem uzvarēja B grupā, pēdējoreiz medaļas izcīnīja 2018.gadā Dānijā, kad mājās brauca ar bronzas godalgām. Tikmēr Kanāda vāji iesāka čempionātu, ar 0:2 zaudējot Latvijai, taču turnīra gaitā sniegumu cīņās pret vājākiem pretiniekiem uzlaboja un, pateicoties Latvijas zaudējumam pēdējā mačā, iekļuva ceturtdaļfinālā, ar iegūstot ceturto vietu B grupā ar desmit punktiem.

ASV valstsvienībā desmit rezultativitātes punkti (5+5) deviņās spēlēs ir Konoram Garlandam, savukārt Vācijas izlasē Marsels Nēbelss nopelnījis 3+5.

Savainojuma dēļ ASV bronzas spēlē nepalīdzēs Džastins Abdelkeiders, Metjū Beniers un Entonijs Stolarcs.

Grupu turnīrā ASV svētdienas pretiniekus uzvarēja ar 2:0. Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā ASV hokejisti bija pārāki ar 3:1.

Zīmīgi, ka visas četras pusfinālistes pamatturnīrā spēlēja B apakšgrupā.

Latvijas izlasei čempionāts beidzās otrdien ar zaudējumu Vācijai - 1:2. B grupā Latvija ar deviņiem punktiem finišēja sestajā vietā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu