Partija "Latvijai un Ventspilij" vērtēs Lemberga virzīšanu mēra amatam (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ventspils domes vēlēšanās vairākumu ieguvusī partija "Latvijai un Ventspilij" konsultēsies ar juristiem un vērtēs iespējas pilsētas mēra amatam atkārtoti virzīt pašlaik apcietinājumā esošo Aivaru Lembergu, aģentūrai LETA teica partijas pārstāvis Guntis Blumbergs.

Blumbergs atzina, ka divu vietu zaudējums domē, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām, ir liels kritums, taču, ņemot vērā, kāda kampaņa pret partiju esot veikta pirms vēlēšanām un to, ka partijas līderis Lembergs tika apcietināts, saņemto balsu skaits varējis samazināties vēl vairāk.

Blumberga vērtējumā, vērtējot visus apstākļus, šis rezultāts esot uzvara. Tagad esot jāsanāk kopā, jāizvērtē rezultāti un jāstrādā tālāk.

Viņš tomēr nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai mēra amatam tiks virzīts apcietinātais Lembergs, jo tas esot jāvērtē juristiem. Taču Lembergs līdz vēlēšanām bija partijas virzītais mēra amata kandidāts un tāds viņš ir joprojām, uzsvēra Blumbergs.

Viņa ieskatā, politiķiem ir nopietni jāpadomā par to, kādēļ vēlēšanās ir tik zema vēlētāju aktivitāte.

Kā ziņots, apcietinātā Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij" pašvaldību vēlēšanās spējusi saglabāt balsu vairākumu Ventspilī, taču nākamajā domes sasaukumā tā strādās šaurākā lokā, vēlēšanu rezultātā iegūstot septiņus deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

No šīs partijas saraksta domē ievēlēti Lembergs, Jānis Vītoliņš, Didzis Ošenieks, Blumbergs, Kristīne Lemberga, Igeta Gredzena un Andris Grigalis.

"Latvijas attīstībai" Ventspils domē pārstāvēs Edgars Čeporjus un Normunds Pūpols, "Jaunās vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības kopīgo sarakstu - Ģirts Valdis Kristovskis un Dace Korna, Jauno konservatīvo partiju - Bruno Jurševics, bet Nacionālo apvienību - Kārlis Vočtavs.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu