VIDEO NHL aizvadītajā naktī: Stenlija kausa pusfinālu sasniedz arī "Lightning"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tampabejas "Lightning" hokejisti
Tampabejas "Lightning" hokejisti Foto: AP/ Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu pusfinālu sasniedza Tampabejas "Lightning" hokejisti.

"Lightning" Centrālās divīzijas fināla piektajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) bija pārāka pār Karolīnas "Hurricanes", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Viesu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis neitralizēja visus 29 "Hurricanes" hokejistu metienus, trešo reizi karjerā paliekot "sausā" Stenlija kausa mačā.

Tampas vienību četras minūtes pirms otrā perioda beigām vadībā izvirzīja Breidens Points, kurš pēc Aleksa Kilorna piespēles pārlika ripu no vienas puses uz otru un izdarīja metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi. Trešās trešdaļas vidū Ross Koltons pēc pretuzbrukuma izdarīja māņkustību un panāca 2:0.

"Hurricanes" vārtsargs Alekss Nedeļkovičs šajā mačā atvairīja 23 metienus.

"Lightning" Stenlija kausa pusfinālā tiksies ar Ņujorkas "Islanders" un Bostonas "Bruins" pāra uzvarētāju. Šajā sērijā ar 3-2 vadībā ir ņujorkieši.

Tikmēr uzvarai Rietumu divīzijas finālā pietuvojusies Vegasas "Golden Knights", kas viesos ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pirmajā pagarinājumā apspēlēja Kolorādo "Avalanche".

Sērijā ar 3-2 priekšā ir Lasvegasas hokejisti.

Pirmajos divos periodos mājiniekiem pa vieniem vārtiem guva Brendons Sāds un Jonass Donskojs, bet trešās trešdaļas pirmajās minūtēs Alekss Tačs un Žonatans Maršeso izlīdzināja rezultātu. Cīņa turpinājās pagarinājumā, kura 50.sekundē "Golden Knights" kapteinis Marks Stouns pēc Maksa Pakjoreti piespēles devās uz vārtiem un raidīja ripu tīklā - 3:2.

Vegasiešu vārtsargs Marks Andrē Flerī tika galā ar 28 pretinieku metieniem. Viņš "play-off" uzvarējis 88 spēlēs, kas kopā ar Billiju Smitu un Edu Belfūru ir dalīts ceturtais labākais rezultāts līgas vēsturē. Stenlija kausā pagarinājumos viņš uzvarējis 12 spēlēs, šajā rādītājā atpaliekot tikai no Tūka Raska (15) un Breidena Holtbija (14).

Sērijas sestā cīņa notiks ceturtdien Lasvegasā.

Šī pāra uzvarētāju pusfinālā gaida Monreālas "Canadiens".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu