Atvieglojumi ceļošanai un masku nelietošana ārtelpās. Viss, kas jāzina par valdības sēdē pieņemto

Foto: NicoElNino/Shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 15. jūnijā, Ministru kabinets pārskatīja epidemioloģiskās drošības pasākumus, lemjot par virkni jauniem grozījumiem. Portāls "Apollo.lv" apkopoja svarīgāko par sēdē nolemto.

Video: Valdības preses konference 

Preses konferencē piedalās:

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits;

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece;

SPKC Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs;

Valsts kancelejas direktors, Jānis Citskovskis.

Ar Covid-19 sertifikātu nebūs jāievēro pašizolācija un jāveic tests, atgriežoties teju no visām valstīm

Foto: Satiksmes ministrija

Covid-19 sertifikātu saņēmušajiem nebūs jāievēro pašizolācija, atgriežoties Latvijā teju no visām valstīm, atskaitot tās, kurās ir īpaši augsts risks sabiedrības veselībai jeb izsludināts tā saucamais "Emergency brake" regulējums, paredz otrdien valdībā atbalstītie Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Pēc atgriešanās no jebkuras valsts, kurā nav īpaši augsts risks sabiedrības veselībai, personām ar Covid-19 sertifikātiem nebūs jāveic Covid-19 tests, kā arī nebūs jāievēro pašizolācijas prasība. Tāpat tests nebūs nepieciešams arī pirms došanās ceļojumā.

Vienlaikus ar grozījumiem noteikts, ka nebūtiski ceļojumi uz Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī Šveici un Lielbritāniju atļauti arī personām, kurām Covid-19 sertifikātu nav. Šīm personām gan būs jāveic tests pirms ceļojuma, kā arī, atgriežoties no ES un EEZ valstīm, kurās ir augsts saslimstības risks, jāievēro pašizolācija, tomēr tāpat kā sertifikātu īpašniekiem nav jāveic obligāts Covid-19 tests, atgriežoties Latvijā. Par tādām valstīm attiecībā, uz kurām ir jāpiemēro īpaši piesardzības un drošības pasākumi, tiek atzītas valstis, kur 14 dienu saslimstības rādītājs pārsniedz 75 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Savukārt uz trešajām valstīm bez Covid-19 sertifikāta nebūtiski ceļojumi arvien ir aizliegti. Tāpat gan pirms došanās ceļojumā, gan atgriežoties, šīm personām ir jāveic Covid-19 tests, kā arī pēc atgriešanās jāievēro pašizolācijas prasība.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam, kā arī līdz šā gada 1.septembrim pārējiem nepilngadīgiem ir atļauts ceļot kopā ar pavadošo pilngadīgo personu, piemērojot tādus pašus pašizolācijas atvieglojumus kā pavadošai personai. Šādos gadījumos bērni desmit dienas kopš izbraukšanas no augsta riska valsts var neuzturēties savā dzīvesvietā vai uzturēšanās vietā, taču nedrīkst veidot ciešus kontaktus ar personām ārpus savas mājsaimniecības, apmeklēt publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, piemēram, bērnudārzu, skolu vai nometni, kā arī nedrīkst izmantot sabiedrisko transportu.

Personām, kurām nav atbilstoša sadarbspējīga sertifikāta, starptautiskajā lidostā "Rīga", ja ieceļo ar gaisa transportu, vai citā tuvākajā iespējamā testēšanās punktā, ieceļojot pa sauszemi, tests jāveic par saviem līdzekļiem.

Ņemot vērā lidojumu apjoma pieaugumu, Rīgas lidostā vienlaikus varētu ierasties līdz 320 testējamām personām, tādēļ Satiksmes ministrija norāda uz nepieciešamību samazināt drūzmēšanās riskus testa veikšanas vietās, gaidot rezultātus. Līdz ar to pēc testa veikšanas personas pienākums turpmāk būs nekavējoties doties pašizolācijā un sagaidīt testa rezultātu savā dzīvesvietā, ja ieceļojošajai personai ir iespējas nodrošināt efektīvu pašizolāciju, tas ir - nenonākt saskarsmē un neizmantot koplietošanas telpas, piemēram, labierīcības vai virtuve ar personām, kuras nav ceļojušas. Tāpat šīm personām iespējams apmesties brīvi izvēlētā Latvijas tūristu mītnē no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētā tūristu mītņu saraksta, kurai ir izstrādāti nepieciešamie drošības protokoli.

Attiecībā uz pašizolācijas nosacījumiem noteikumu grozījumi neparedz izmaiņas, izņemto to, ka pašizolācija var tikt pārtraukta ātrāk, ja septītajā dienā tiek veikts Covid-19 polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) tests, un tas ir negatīvs.

Vienlaikus Epidemioloģiskās drošības likums nosaka, ka sabiedrības veselības apdraudējuma gadījumā Ministru kabinets pēc veselības ministra ieteikuma ir tiesīgs infekcijas slimību izplatības ierobežošanai noteikt ierobežojumus ceļošanai uz valstīm, kas iekļautas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publicētajā to valstu sarakstā, kurās konstatēta infekcijas slimību izplatīšanās, tajā skaitā tādu bīstamu infekcijas slimību izplatīšanās, kuras var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu.

Tādējādi, ja tiks konstatēts kādā valstī tāda Covid-19 jauno daudz infekciozāko celmu izplatība, kuru ievešana Latvijā varētu radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu, SPKC rekomendēs veselības ministram un veselības ministrs Ministru kabinetam noteikt īpašus ierobežojumus attiecībā uz ceļotājiem no konkrētām ļoti augsta riska valstīm.

Grozījumi stāsies spēkā trešdien, 16.jūnijā.

Atceļ prasību lietot sejas maskas ārtelpās, kur ir intensīva cilvēku plūsma

Valdība otrdien atcēla prasību lietot mutes un deguna aizsegus ārtelpās, kur ir intensīva cilvēku plūsma, proti, ielu tirdzniecības vietās, sabiedriskās ēdināšanas vietās ārtelpās, izglītības iestādēs, pasākumos, psiholoģiskās palīdzības terapijas grupās, aģitācijās, dievkalpojumos, kā arī bērnu nometnēs.

Kā skaidrots Veselības ministrijas Ministru kabineta noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" grozījumos, šobrīd, kad 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir samazinājies zem 200 uz 100 000 iedzīvotāju, ir sasniegta zemāka Covid-19 izplatības pakāpe - augsts risks. Līdz ar to Veselības ministrijas ieskatā ir iespējams pārskatīt pienākumu lietot mutes un deguna aizsegus, nosakot to lietošanu tikai iekštelpās un atceļot prasību maskas lietot ārtelpās, kur ir intensīva pulcēšanās.

Tāpat ar grozījumiem tiek noteikts, ka vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu papīra formā varēs saņemt arī pašvaldības klientu apkalpošanas struktūrvienībās. Proti, sertifikātu Iedzīvotāju reģistrā esoša persona vai tās likumiskais pārstāvis varēs pieprasīt un saņemt gan ārstniecības iestādē, kas veica vakcināciju vai Covid-19 testu, gan jebkurā citā ārstniecības iestādē, gan arī vienotajā valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrā.

Veselības ministrijā norāda, ka bez vienotajiem valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centriem, kuri Latvijā ir 93, darbojas arī pašvaldību klientu apkalpošanas struktūrvienības, kas galvenokārt ir izvietotas pilsētās un sniedz tikai pašvaldību pakalpojumus.

Tīmekļa vietne, kurā valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra vai pašvaldības klientu apkalpošanas struktūrvienības darbinieks varēs autentificēties un pieprasīt personai vai tās likumiskajam pārstāvim sertifikātu ir "https://www.pakalpojumucentri.lv/" Plānots, ka šī iespēja tiks nodrošināta no 1.jūlija, bet līdz tam minētās personas Covid-19 sertifikātu varēs pieprasīt "https://lab.covid19sertifikats.lv/".

Grozījumi paredz arī iespēju e-veselības sistēmā ievadīt datus par ārvalstīs veiktu vakcināciju. Ārvalstīs veiktas vakcinācijas pret Covid-19 fakta reģistrāciju e-veselībā veic, ja personai ir tiesības uz valsts apmaksātu vakcināciju pret Covid-19 Latvijā. Šobrīd datus par personām veiktiem Covid-19 vakcinācijas faktiem e-veselībā var ievadīt par Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) reģistrētām Covid-19 vakcīnām. Vienlaikus tuvākajā laikā e-veselībā varēs ievadīt datus arī par Pasaules Veselības organizācijas (PVO) reģistrētām vakcīnām pret Covid-19.

Pagarinātajā mācību gadā skolēni varēs uzlabot sekmes un kārtot pēcpārbaudījumu klātienē telpās vai ārā

Pagarinātajā mācību gadā, kas šogad ir pagarināts līdz trijām nedēļām, skolēni varēs uzlabot sekmes un kārtot pēcpārbaudījumu klātienē telpās vai ārā.

Katru gadu pēc mācību gada noslēguma skolēniem, kuru sekmes ir nepietiekamas, mācību rezultātu iegūšanai vai uzlabošanai, lai viņu pārceltu nākamajā klasē skola organizē papildu mācību pasākumus, tostarp arī pēcpārbaudījumus.

Ņemot vērā, ka lielāko daļu mācību gada 7.-12.klašu skolēni mācījās attālināti, saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošo informāciju, 2020./2021.mācību gadā papildu mācību pasākumi ir noteikti tieši šo klašu skolēniem. IZM uzsver, ka ir būtiski papildu mācību pasākumu norisi organizēt tieši klātienē iekštelpās vai ārtelpās, lai izglītojamam būtu iespējams saņemt nepieciešamo atbalstu mācību satura apguvei ar nepastarpinātu pedagoga klātbūtni.

Noteikumu grozījumi paredz, ka papildu mācību pasākumus klātienē var organizēt ne vairāk kā desmit izglītojamiem grupā, lietojot mutes un deguna aizsegus un ievērojot divu metru distanci, kā arī ievērojot citas epidemioloģiskās drošības prasības. Papildu mācību pasākumus klātienē īsteno, veicot to norisē iesaistīto izglītības iestādē nodarbināto un izglītojamo iknedēļas testēšanu. Izglītojamo testēšanu neveic, ja izglītojamo skaits grupā papildu mācību pasākumu norisē ir ne vairāk kā pieci. Covid-19 testu var neveikt pret Covid-19 vakcinētas vai šo slimību pārslimojušas personas.

Papildu mācību pasākumus ārtelpās var organizēt ne vairāk kā 20 izglītojamiem grupā, nodrošinot divu metru distanci.

Lai gan katru gadu papildu mācību pasākumi vienlaikus var tikt īstenoti dažādu klašu izglītojamiem, pašlaik spēkā esošie ierobežojumi to nepieļauj. IZM pamato, ka, ņemot vērā, ka lielā izglītojamo skaita dēļ nebūs iespējams visās izglītības iestādēs papildu mācību pasākumus īstenot arī individuāli, tostarp saistībā ar pedagogu noslodzi un atalgoju, tāpēc ir svarīgi atļaut papildu mācību pasākumus organizēt tādām izglītojamo grupām, kurās izglītojamie ir arī no vairākām klasēm.

Nosakot iespēju papildu mācību pasākumus īstenot iekštelpās, izglītības iestādei jānodrošina, ka starp izglītojamiem ir iespējams ievērot divu metru distanci, visiem klātesošajiem ir jālieto mutes un deguna aizsegi, kā arī jāievēro valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, kā arī jāveic izglītojamo un nodarbināto iknedēļas testēšanu. Maksimāli pieļaujamais izglītojamo skaits grupā iekštelpās ir desmit. Ja skolēnu skaits grupā nepārsniedz piecus, tad skolēnu testēšana nav jāveic. Savukārt ārtelpās šādās grupās pieļaujamais izglītojamo skaits ir 20, un ir jāievēro divu metru distance.

Noteikumu grozījumi neierobežo izglītības iestādes un pedagogu tiesības, izvērtējot katra izglītojamā spējas un ņemot vērā vajadzības, papildu mācību pasākumus organizēt attālināti vai individuālu konsultāciju veidā.

Sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālo ietilpību palielina līdz 65%

Sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālā ietilpība palielināta līdz 65% līdzšinējo 50% vietā.

Satiksmes ministrija uzskata, ka pasažieru pārvadājumu ar autobusiem nodrošinājums atbilstoši pieprasījumam īpaši maksimuma stundās, nemainot pasažieru skaita ierobežojumu, turpmāk var nebūt iespējams pārvadātāju tehnisko resursu dēļ.

Ministrija skaidro, ka arī ar esošo 50% ierobežojumu transportlīdzekļu kapacitātes iespējas ir ierobežotas. Vienlaikus, pieaugot pasažieru skaitam, būs nepieciešams palielināt reisu skaitu.

Ar noteiktajiem ierobežojumiem, pasažieru skaita samazinājumu un biļešu ieņēmumu kritumu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem ir radušies ievērojami zaudējumi. Lai kompensētu reģionālās nozīmes pārvadājumos ar autobusiem un vilcieniem radušos zaudējumus sakarā ar ārkārtējās situācijas Covid-19 infekcijas izplatības rezultātā noteiktajiem drošības un sociālās distancēšanās pasākumiem sabiedriskajā transportā, kā arī ārkārtējās situācijas seku mazināšanai šogad pirmajā pusgadā no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirti 11,451 miljons eiro.

Satiksmes ministrija norāda, ka noteikumu grozījumi paredz pakāpeniski, saskaņā ar Veselības ministrijas izstrādāto plānu Covid-19 drošības pasākumu mazināšanai pēc tā dēvētā luksofora principa, noteikt, ka, ievērojot 14 dienu kumulatīvos Covid-19 saslimstības rādītājus uz 100 000 iedzīvotājiem, vidēja riska situācijā (ne vairāk kā 100 jaunu saslimstības gadījumu) sabiedriskā transporta pārvadātājs organizē iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 80% no tā ietilpības.

Savukārt prasības par pasažieru skaita ierobežojumu netiks piemērotas, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem atbilst zema riska situācijā (ne vairāk kā jaunu 20 saslimstības gadījumu). Reizē noteikts, ka sabiedriskā transporta pārvadātājam pakalpojumi atbilstoši prasībām jāorganizē (biļešu tirdzniecība, sēdvietu marķējums) ne vēlāk kā trīs dienu laikā.

Tiks atļauti pasākumi, kuros apmeklētāji piedalās, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī vai individuālajā peldlīdzeklī

Valdība šodien lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) ierosinājumu atļaut organizēt pasākumus, kuros apmeklētāji piedalās, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī vai individuālajā peldlīdzeklī.

Šādus pasākumus varēs rīkot, ievērojot vairākus būtiskus nosacījumus. Vienā automobilī vai laivā vienlaikus varēs atrasties viena persona vai personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā.

Pasākuma biļešu tirdzniecība veicama tikai attālināti, biļetes iegādes laikā informējot pircēju par pasākuma apmeklēšanas noteikumiem un ierobežojumiem. Maksimālo pasākumā vienlaicīgi pieļaujamo automobiļu skaitu nosaka atbilstoši pasākuma organizatoru iespējām nodrošināt piesardzības pasākumu ievērošanas kontroli un apmeklētāju plūsmas uzraudzību.

Auto-pasākumā nav atļauts piedalīties apmeklētājiem, kuri izmanto citus transportlīdzekļus, tostarp velosipēdus, skrejriteņus, mopēdus, motociklus, kravas un pasažieru pārvadāšanai paredzētus transportlīdzekļus, kā arī vieglos transportlīdzekļus ar vaļēju virsbūvi. Pasākumu nedrīkst apmeklēt kājāmgājēji, auto-pasākuma laikā apmeklētājiem aizliegts izkāpt no automobiļiem un uzturēties ārpus tiem, izņemot sanitārtehnisko mezglu izmantošanai, ja pasākuma vietā ir nodrošināta piekļuve tiem.

Pirms auto-pasākuma norises organizatoram tas jāsaskaņo ar pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā atrodas pasākuma norises vieta, attiecīgās pašvaldības noteiktajā kārtībā, papildus iesniedzot norises vietas plānu, kurā norādīta automobiļu iebraukšanas, izbraukšanas un novietošanas shēma, un informāciju par piesardzības pasākumu ievērošanas kontroles pasākumiem un sanitārtehnisko mezglu pieejamību, atbilstoši apmeklētāju skaitam, kā arī to novietojumu un personu plūsmas organizāciju uz tiem.

IeM piešķir 364 210 eiro mobilo telefonu iegādei, kas nepieciešami Covid-19 sertifikāta verifikācijai

Valdība šodien nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 364 210 eiro, lai Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestāžu vajadzībām iegādātos mobilos telefonus, kas nepieciešami Covid-19 sertifikāta verifikācijai.

Lai varētu efektīvi un ērti pierādīt un pārbaudīt personas tiesības uz epidemioloģiskās drošības pasākumu izņēmumiem, ieviests digitāls risinājums - Covid-19 sertifikāts.

Sertifikāts nepieciešams, lai pierādītu personas tiesības uz epidemioloģiskās drošības pasākumu izņēmumiem. Tas ir dokuments, kas apliecina vakcināciju, negatīva Covid-19 testa vai Covid-19 pārslimošanas faktu.

Līdz ar sertifikāta ieviešanu, ir jāparedz tā verifikācijas iespējas. Valsts policijas un Valsts robežsardzes nodrošināšanai ar 860 mobilajiem tālruņiem nepieciešams papildus finansējums.

Jau ziņots, ka robežsardze un policijai ir tās iekšlietu struktūras, kas iesaistītas Covid-19 ierobežojumu kontrolē.

Vairākas starptautiskās skolas varēs mācību procesu nodrošināt klātienē

Tādējādi klātienes mācības būs atļautas Britu vidusskolā Latvijā, Žila Verna Rīgas Franču skolā, Rīgas Starptautiskajā skolā, Latvijas Starptautiskajā skolā, Rīgas Vācu skolā un Starptautiskajā vidusskolā "Ekziperī".

Priekšlikuma autore Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) informēja, ka minētās skolas jau šobrīd spētu organizēt epidemioloģiski drošu mācību procesa norisi klātienē iekštelpās.

"Šīm skolām ir plašas telpas, izbūvētas atbilstošas ventilācijas sistēmas, bērnu nokļūšana līdz skolai un atpakaļ nepalielina nekontrolētu cilvēku plūsmu, pastāv liels vakcinēto pedagogu īpatsvars - aptuveni 80%," skaidroja ministrijā.

Tomēr šo skolu atrašanās vieta - Rīga un Pierīga - faktiski liegusi tām iespēju iekļūt "drošajās" pašvaldībās, savukārt, spēkā esošie ierobežojumi - nepieļauj mācību procesa norisi klātienē iekštelpās.

Ņemot vērā minēto starptautisko skolu darbības specifiku, proti, ka to mācību gads atšķirībā no Latvijas vispārējās izglītības iestādēm ilgst līdz pat 22.jūnijam, un nākamais mācību gads sākas no 16.augusta, kā arī ņemot vērā, ka valstī kopumā plānoti atvieglojumi vakcinētajām personām, valdība atbalstīja IZM priekšlikumu atļaut starptautiskās izglītības programmas apguvi klātienē.

Vienlaikus tiek noteikti arī ierobežojumi gan grupas, gan izglītojamo skaitam - vienā klasē ne vairāk 15 izglītojamie - un pienākumu nodrošināt valstī noteikto epidemioloģisko drošības prasību ievēršanu, tostarp mutes un deguna aizsega lietošanu un distancēšanos.

Minētajās skolās mācību procesa laikā būs jānodrošina atbilstoša ventilācija vai regulāri jāvēdina telpas ik pēc 45 minūtēm vismaz 15 minūtes. Mācību process būs jāīsteno, veicot izglītojamo un izglītības iestādē nodarbināto iknedēļas testēšanu.

Dievturi varēs svinēt Jāņu svētkus epidemioloģiski drošos apstākļos

Tieslietu ministrija saņēma savienības "Latvijas Dievturu sadraudze" ierosinājumu pieļaut 2021.gada Lieldienām un Ūsiņiem līdzvērtīgus atvieglojumus tradicionālo sarīkojumu veikšanas laikiem arī Jāņu svētkiem.

Ministrijā skaidroja, ka atbilstoši spēkā esošajam regulējumam, tas nesniedz nepieciešamos risinājumus Līgo svētku un Jāņu dienas pasākumu tradīciju piekopšanai, kas būs aktuāli visā valstī.

"Minēto pasākumu norise aptver specifiskus sarīkojumus valsts svētku norisei un tie sociālpolitiski ir atzīstami par nozīmīgiem notikumiem sabiedrībai, īpaši dievturu konfesiju pārstāvjiem saistībā ar vasaras saulgriežiem," uzsvēra TM.

Ar grozījumiem noteikumos tiks nodrošināta iespēja reliģisko rituālu veikšanai tradicionālajos laikos, kas norisinās par godu vasaras saulstāvjiem, saglabājot arī vispārējās piesardzības prasības, nodrošinot distancēšanos, kā arī mutes un deguna aizsegu lietošanu tur, kur tas ir nepieciešams.

Bērnu nometnēs vienlaicīgi varēs darboties vairākas grupas

Rīkojot bērnu nometnes klātienē, ēkās ar vairākiem stāviem, atsevišķās ēkās vai ēkās ar vairākām ieejām, turpmāk vienlaicīgi būs atļauts darboties vairākām grupām.

Valdības lēmums paredz, ka dienas nometnēs ārpus telpām dalībniekiem un personālam nebūs jālieto mutes un deguna aizsegi.

IZM skaidroja, ka nometnē varēs piedalīties darbinieki un bērni, kuriem pēdējo 48 stundu laikā pirms nometnes sākuma veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs, atkārtots tests tiek veikts nometnes norises laikā vienu reizi nedēļā. Testi tiek apmaksāti no valsts budžeta un testēšanas procesu koordinē Veselības inspekcija.

Ministrijā piebilda, ka testu var neveikt, ja dokumentāri iespējams apliecināt vakcināciju pret Covid-19 vai ja cilvēks pārslimojis infekciju.

Dalībnieku skaits vienā nometnes grupā, tāpat kā līdz šim, pagaidām nevar pārsniegt 20 bērnu. Vienlaikus Veselības ministrija vērtē pulcēšanās apjomus, tajā skaitā grupu lielumu nometnēs, un nākamajā nedēļā esošos ierobežojumus ir plānots pārskatīt.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu