Darbu atsāk lielie vakcinācijas centri un lielveikalos ierīkotie vakcinācijas punkti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: @insta_photos/Shutterstock.com

Šodien, pēc svētku brīvdienām, darbu atsāk lielie vakcinācijas centri un lielveikalos ierīkotie vakcinācijas punkti.

Ņemot vērā, ka Latvijā notika Līgo un Jāņu svētku svinēšana, vakcinācija lielajos vakcinācijas centros un lielveikalos nenotika.

Pieraksts uz vakcināciju liela mēroga vakcinācijas centros notiek "manavakcina.lv" un zvanot uz 8989. Tāpat stundu pirms vakcinācijas centru darba laika notiek senioru stunda, kurā vakcināciju var veikt bez iepriekšējā pieraksta.

Vakcinācijas punktu darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams Veselības ministrijas mājaslapā.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā diennaktī atklājot 33 jaunus saslimšanas gadījumus, Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju noslīdējis no 89,2 līdz 80,6.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 2246 Covid-19 izmeklējumi. Savukārt saņemti ziņojumi par trīs mirušajiem. Viena persona, kas bija inficējusies ar Covid-19, mirusi vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem, bet divas - no 80 līdz 89 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 1,5%. Pozitīvo testu īpatsvars zem 4% Latvijā ir vērojams aptuveni mēnesi, taču pagaidām tas nav sarucis zem 1%.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 kopumā saslimuši 137 110 cilvēki, bet miruši 2500 ar šo slimību sasirgušie.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu