Covid-19 uzliesmojums noticis Maljorkā. Aptuveni 5000 cilvēku nonākuši karantīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tūristi Maljorkā.
Tūristi Maljorkā. Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušonedēļ atpūtnieku iecienītajā Maljorkas salā spāņu jaunieši atzīmēja augstskolas iestājeksāmenu nokārtošanu. Uzdzīves dēļ sala kļuvusi par uzliesmojuma epicentru un apmēram 5000 cilvēku nācies doties karantīnā, vēsta aģentūra AP.

Apstiprināti nepilni 1200 inficēšanās gadījumi, pirmdien paziņoja Spānijas ārkārtas situāciju veselības jomā koordinators Fernando Simons.

Pusaudžu ballītes par godu iestājeksāmenu nokārtošanai radījušas "izcilu vairošanās vidi" vīrusam, savā starpā socializējoties jauniešiem no dažādiem Spānijas reģioniem un ārvalstīm. Pagājušonedēļ notika gan koncerts, gan arī cita veida pulcēšanās.

Kad kļuva skaidrs, ka salā sācies uzliesmojums, Maljorkā tika veikta studentu masu testēšana.

Jaunieši protestē pret karantīnu Maljorkā. 28. jūnijs, 2021
Jaunieši protestē pret karantīnu Maljorkā. 28. jūnijs, 2021 Foto: ENRIQUE CALVO/REUTERS/Scanpix

Līdz šim identificēti 5126 cilvēki, kam jāatrodas karantīnā. Daudzi jaunieši joprojām atrodas uz salas - vai nu pašu rezervētajos viesnīcas numuriņos, vai arī pašvaldības Covid-19 viesnīcā.

Ar uzliesmojumu Maljorkā saistīti vairāk nekā 900 inficēšanās gadījumi astoņos Spānijas reģionos.

Simons norādīja, ka jauniešu vecāki ir apmēram 45 līdz 55 gadus veci, un šajā vecuma grupā daudziem vēl nav bijusi iespēja saņemt abas vakcīnas devas, kas varētu novest pie straujas slimības izplatīšanās.

Maljorkā palikušie jaunieši ir neapmierināti ar radušos situāciju. "Mums ir bail, jo neviens nav pateicis, cik ilgi mēs šeit būsim iesprostoti," raidorganizācijai BBC stāsta 17 gadus vecā Lučija Kano. "Mūs pārvietoja bez vecāku piekrišanas."

Viņa un vēl apmēram 200 spāņu topošie studenti atrodas karantīnā "Palma Bellver" četrzvaigžņu viesnīcā, ko apsargā policija. 

Pagājušonedēļ vairāki jaunieši mēģināja pamest salu, taču vairumu lidostā apstādināja policija un nogādāja uz karantīnas viesnīcu. Vietējie mediji vēsta, ka varasiestādes sagatavojušas aresta orderus pret trim jauniešiem, kuriem izdevās atgriezties Spānijā.

Foto: Cati Cladera/EPA/Scanpix

"Palma Bellver" viesnīcā esošie jaunieši protestē no viesnīcas balkoniem un sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirku "Baleāru valdības īstenotā nolaupīšana".

Maljorkas uzliesmojums pagājušonedēļ veidoja apmēram 5% no visiem jaunajiem inficēšanās gadījumiem Spānijā.

Vienlaikus Lielbritānija atcēlusi prasību ievērot karantīnu pēc atgriešanās no Baleāru salām. Maljorku īpaši iecienījuši britu un vācu tūristi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu