Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" starp favorītēm cīņā par vienu no līgas labākajiem spēlētājiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" ir starp favorītiem cīņā par Losandželosas "Clippers" superzvaigzni Kavai Lenardu, vēsta "The Ringer".

Kavai Lenarda pārstāvētā Losandželosas "Clippers" vienība Rietumu konferences finālā ar rezultātu 2-4 piekāpās Fīniksas "Suns" basketbolistiem.

Lenards gan šajā sērijā nepiedalījās, jo ārstēja ceļgala savainojumu. Tagad kļuvis zināms, ka basketbolistu neapmierinājusi kluba attieksme pret viņa traumu. Nākamā sezona 30 gadus vecajam līgumā ierakstīta ar tā saukto spēlētāja opciju, kas nozīmē, ka viņš var pieņemt lēmumu kontraktu pārtraukt.

Starp kandidātiem uz Lenarda pakalpojumiem gadījumā, ja viņš pieņems lēmumu pamest "Clippers", ir arī Ņujorkas "Knicks" un Maiami "Heat" vienības. Tiesa par favorītiem tiek uzskatīti tieši "Mavericks", ņemot vērā, ka kluba jaunais ģenerālmenedžeris ir Niks Harisons, kurš, būdams ilggadējs "Nike" izpilddirektors, izveidoja labas attiecības ar Lenardu.

"Mavericks" gan vēl vajadzētu atrast veidu, kā iekļauties algu griestos, ņemot vērā, ka ievērojamu algas paaugstinājumu šajā starpsezonā sagaidīs arī Luka Dončičs, tomēr Bruklinas "Nets" piemērs ir pierādījis, ka ar pareiziem darījumiem iespējams zem algu griestiem "iespiest" arī trīs maksimālos līgumus.

30 gadus vecais Lenards pēdējos gados tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spēlētājiem NBA. Karjeras laikā viņš divreiz kļuvis par līgas čempionu. 2014. gadā ar Sanantonio "Spurs" un piecus gadus vēlāk ar Toronto "Raptors".

Karjeras laikā vidēji mačā Lenards NBA guvis 19,2 punktus, savācis 6,4 atlēkušās bumbas zem groziem un veicis 2,9 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu