VIDEO "Nost ar Olimpiādi!" Tokijā arestēta sieviete, kura amizantā veidā centās nodzēst olimpisko lāpu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, 4. jūlijā, netālu no Japānas galvaspilsētas Tokijas arestēta kāda sieviete, kura mēģināja traucēt olimpiskās lāpas pārvietošanu.

Svētdien olimpiskā lāpa svinīgā gājienā tika vesta cauri Japānas Ibraki prefektūrai. Kā ierasts, šādu notikumu klātienē vēlas noskatīties prāvs pulks iedzīvotāju.

Tomēr kāda 53 gadus veca sieviete bija nolēmusi paust savu sašutumu par olimpisko spēļu norisi un mēģināja nodzēst olimpisko liesmu, izmantojot ūdenspistoli. Šaujot pa olimpisko liesmu, sieviete kliegusi: "Nost ar Olimpiādi!"

Sieviete uzreiz pēc mēģinājuma nodzēst liesmu tika aizturēta.

Mito pilsētas policijas iecirkņa vadītājs Noriaki Nagacuka norādīja, ka šāda rīcība traktējama kā nopietns noziegums: "Tu nevari cilvēkiem "šaut" ar ūdeni bez nekāda iemesla. Viņa acīmredzami nejokoja, tā nebija bērnišķīga rīcība." 

Japānas iedzīvotāji pret olimpisko spēļu norisi ir noskaņoti skeptiski, jo vēl nesen valstī bija izsludināts ārkārtas stāvoklis sakarā ar Covid-19 straujo izplatību. Šobrīd pret lipīgo vīrusu ir inficējušies vien 14% Japānas iedzīvotāju. Nesenajā vietējā medija "Kyodo News" veiktajā aptaujā noskaidrots, ka 86% aptaujāto personu baidās, ka olimpisko un paralimpisko spēļu rezultātā strauji augs Covid-19 inficēto personu skaits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu