"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris pārtrauc klusumu par Kivlenieka traģēdiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kolumbusas "Blue Jackets"
Kolumbusas "Blue Jackets" Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 7. jūlijā, Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens un hokeja operāciju vadītājs Džons Deividsons preses konferencē atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par Matīsa Edmunda Kivlenieka traģisko bojāeju.

Matīss Edmunds Kivlenieks pirotehnikas negadījumā gāja bojā 4. jūlijā.

Vispirms Deividsons izteica līdzjūtību Kivlenieka mammai, kā arī pateicās hokejista aģentam un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāram Viesturam Koziolam.

"Blue Jackets" par Kivlenieka nāvi uzzinājuši svētdienas vakarā, bet jau agrā pirmdienas rītā komandas jaunieceltais galvenais treneris Breds Larsens devās uz Mičiganu, lai atbalstītu satriekto Menija Legasa ģimeni, kura traģiskajā dienā svinēja Sabrīnas Legasas kāzas. Tāpat Larsens palīdzējis arī Elvim Merzļikinam, kurš kopā ar stāvoklī esošo sievu Aleksandru bija traģēdijas aculiecinieki.

"Mūsu spēlētāji, kuri spēlēja kopā ar viņu, pateica visprecīzāk - viņš allaž laukumā iznāca ar smaidu un pozitīvu attieksmi. Atceros braucienu uz Sū pilsētu it kā tas būtu vakar. Mēs redzējām viņu darbībā un nodomājām par viņa lielisko potenciālu. Liela daļa no šī potenciāla bija viņa attieksme. Ir tik skumji, ka viņa vairs nav," par notikušo izteicās Kekelainens.

Deividsons arī oficiāli apstiprināja iepriekš jau publiski izskanējušo informāciju, ka Kivlenieks un Elvis Merzļikins atradās Novi pilsētā, lai piedalītos "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasī meitas kāzu svinībās.

Vēlos, lai aizlūdzat par Legasa ģimeni, kuriem Matīss bija kā dēls. Viņi ir satriekti. To pašu dariet arī par Elvi un viņa sievu Aleksandru, kuri tonakt bija kopā ar Matīsu. Šis ir milzu zaudējums viņiem un mums visiem," piebilda Deividsons.

Komandas pārstāvji gan atteicās komentēt, kur mūžībā aizgājušais vārtu vīrs tiks apglabāts - Latvijā vai ASV. Tāpat organizācija nodrošināšot psihologa palīdzību visiem traģiskajā negadījumā iesaistītajiem, ja tas būšot nepieciešams.

Kekelainenam tika uzdots jautājums par plāniem, kādi komandai bijuši saistībā ar jauno vārtsargu.

"Mēs plānojām, ka viņš būs pilnvērtīgs NHL vārtsargs. Viņam bija liels potenciāls, lieliska debija NHL. Kad parakstījām ar viņu līgumu, tāds bija mūsu plāns. Gadu gaitā uz to arī gājām," sacīja Kekelainens. 

Nelaimes gadījums notika svētdien ASV, Mičiganas štata Novi pilsētā, kas atrodas netālu no Detroitas. Kivlenieks dzīvību zaudēja no petardes trieciena krūtīs, 24 gadu vecumā.

Kivlenieks "Blue Jackets" sastāvā savas karjeras laikā aizvadīja astoņas spēles.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu