Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Astro'n'out" Māra kliedē pirms trim gadiem izskanējušās baumas par laulību zvēresta atjaunošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mūziķi Māra Upmane-Holšteine un Jānis Holšteins-Upmanis jeb Goran Gora atzīmējuši savas laulības 13 gadu jubileju. Tiesa gan, šoreiz pāris par godu savai kāzu dienai svinības nav rīkojuši.

Sarunā ar "Apollo.lv" grupas "Astro'n'out" soliste Māra Upmane-Holšteine atminas, ka pirms 13 gadiem kāzu dienā nebijis tik tveicīgi kā šajā vasarā.

"Mūsu kāzas kuplā skaitā pirms 13 gadiem notika ļoti skaistā Mežaparka baznīcā. Par tik skaistām kāzām šodien tikai varētu sapņot, jo kāzu svinības norisinājās vecā muižā divu dienu garumā. Tagad priecājamies, ka tolaik vēl nebija "Instagram", jo tad mūsu kāzas būtu izskanējušas publiskajā vidē, un būtu lielāks saspringums un stress.

Mums jāsaka paldies saviem vedējiem – manam brālim un viņa dzīvesbiedrei, jo mēs kā jau mākslinieki, atstājām visu uz pēdējo brīdi. Tikai vedēji teica, pag...pag, vēl tikai trīs nedēļas līdz kāzām. Un tā arī triju nedēļu laikā viss tika noorganizēts.

Ja es tinu bildi atpakaļ, tad kāzas bija domātas kā liels notikums viesiem, bet es tajās nedaudz jutos kā aktrise, atrodoties epicentrā," stāsta dziedātāja.

Vaicājot, vai pāris bija luterticībā, ja reiz laulājušies Mežaparka luterāņu draudzē, Māra Upmane-Holšteine ieviešot skaidrību, teic: "Jā, mēs abi pirms kāzām iesvētījāmies. Pirms tam es biju katole, savukārt, vīrs nepiederēja pie kādas konfesijas. Vienojāmies par zelta vidusceļu, kas bija luterāņu draudze.

Toreiz Baldonē izgājām Svētdienas skolu. Ja kāzas bija lielais notikums viesiem, tad iesvētības bija kā tāds intīms notikums un skaists iesākums abiem. Tāpat arī savu kāzu desmito jubileju nosvinējām ar to pašu mācītāju, kas mūs laulāja Mežaparkā."

Populārais mūziķu pāris Rožu kāzu gadadienu jeb desmito jubileju nosvinēja pirms trim gadiem jūras krastā. Tolaik mūziķi jau bija kļuvuši par meitiņas Ronjas un dēlēna Ezra Klāva vecākiem.

"Vēlreiz sanāca apmainīties gredzeniem. Mans gredzens bija pazudis, bet vīra gredzens salūzis, tad arī nolēmām sagaidīt kāzu jubilejas datumu, lai skaisti nomainītu gredzenus. Daudzi toreiz domāja, ka mēs jūras krastā atjaunojām laulības zvērestu. Nē, mēs neatjaunojām zvērestu. Mēs iesvētījām savus jaunos gredzenus un tā bija simboliska, neliela ceremonija ar ziedu altāri un dārza ballīti draugiem. Kad atskatos, tad liekas forši, ka savā ziņā esam vairākkārt nosvinējuši kāzas.

Taču šajā reizē mēs neko nesvinējām, jo abi ar vīru bijām radošā darba nometnē un radošā procesā – Imanta Ziedoņa muzeja stratēģijas izveide nākamiem desmit gadiem. Tādēļ arī šajā mirklī tapa mūsu kopīgs foto "Instagram"," atklāj Māra Upmane-Holšteine, kura ar vīru Jāni nu jau audzina trīs bērnus. Viņu jaunākā meitiņa Hanna pasaulē nāca 2019. gada 24. maijā.

Šajās brīvdienās dziedātāja ar grupu "Astro'n'out" pēc ilgāka pārtraukuma atkal muzicēs klātienē. 17. jūlijā būs uzstāšanās Cēsu pilsētas svētkos, bet jau 18. jūlijā Lūznavā. Savukārt, 24. jūlijā grupa muzicēs Bauskā, notikumu pagalmā "Pulsēta"

"Mēs beidzot atkal esam noķēruši pārsteigumu, ka ritens atsāk griezties. Tas rada enerģiju un dzīvesprieku. Mēs kā komanda atkal sanākam kopā un mēģinām, ļoti izbaudām muzicēšanas atkalsākšanu. Mūsu grupa tiecas, filozofē un plāno rudens koncertu 21. augustā, kas notiks Mežaparka zaļajā teātrī. Domājam, kā tikt galā ar ierobežojumiem, kā reizē dalīt un nedalīt publiku," tā atgriešanos uz skatuves pēc garās pandēmijas raksturo dziedātāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu