FOTO ⟩ Tallinas Centrāltirgū veidojas milzīgas cilvēku rindas, lai vakcinētos pret Covid-19 (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Herman-Erik Isop / Postimees

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā šajā nedēļas nogalē, kā arī nākamnedēļ ir iespējams vakcinēties pret Covid-19 bez iepriekšēja pieraksta, to darot Tallinas Centrāltirgū. Kā sestdien novēroja laikraksts "Postimees", tad cilvēku rindas pēc potes pret jauno koronavīrusu ir ļoti garas.

Sestdien tirgū jau pirms vakcinācijas sākuma bija izveidojusies milzīga cilvēku rinda, kas vēlējās pēc iespējas ātrāk vakcinēties.

"Iespējams, Tallinas iedzīvotāji vēlējās apvienot patīkamo ar lietderīgo, papildus vakcinācijai iegādāties svaigas ogas un dārzeņus," raksta "Postimees".

Latvijā vairākos gadatirgos šodien ir iespēja vakcinēties pret Covid-19

Portāls "Apollo.lv" jau informēja, ka gadatirgos un pilsētas svētkos Smiltenē, Krāslavā, Aucē, Rundālē, Cēsīs un Kuldīgā šodien bez iepriekšēja pieraksta būs iespēja vakcinēties pret Covid-19.

Šodien no plkst.8 līdz plkst.14 iespēja vakcinēties būs Smiltenes pilsētas svētkos Atmodas ielā, kā arī Krāslavas vasaras gadatirgū Krāslavas pils pagalmā. No plkst.10 līdz plkst.17 šāda iespēja būs arī Aucē Jelgavas ielā, kur pieejami būs visi vakcīnu veidi, un Rundāles stādu tirgū Rundāles pilī. Savukārt no plkst.11 līdz plkst.18 poti varēs saņemt Cēsīs, Līvu laukumā, bet no plkst.11 līdz plkst.19 - Kuldīgas Amatnieku tirgū liepziedu laikā Baznīcas ielā.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšēja pieraksta, tās organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

Gadatirgos un pasākumos iedzīvotāji pamatā tiks vakcinēti ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu. Ar katru iedzīvotāju, kas saņems vakcīnu, atsevišķi sazināsies un vienosies par viņam tuvāko un ērtāko balstvakcīnas saņemšanas vietu un laiku.

Nedēļas nogalē darbosies arī liela mēroga vakcinācijas centri un vakcinācijas punkti tirdzniecības centros.

Plašāka informācija par vakcīnām, to izcelsmi, iedarbību, drošumu, kā arī atbildes uz biežāk uzdotajiem iedzīvotāju jautājumiem pieejama Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu