Par zādzībām Kannu kino festivālā tur aizdomās grupējumus no Austrumeiropas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džodija Tērnere-Smita
Džodija Tērnere-Smita Foto: AP/Scanpix

Rietumu presei ir aizdomas par Krievijas un citu Austrumeiropas valstu bandu iesaisti dārglietu zādzībās Kannu kinofestivālā. Šādām aizdomām par iemeslu bijis incidents ar vienu no festivāla dalībniecēm.

Par zagļu upuri šoreiz kļuvusi filmu aktrise un seriāla "Anne Boleyn" zvaigzne Džodija Tērnere-Smita. Zagļi ielauzās viņas viesnīcas istabā, kamēr viņa brokastoja, un nozaga rotaslietas aptuveni 20 tūkstošu eiro vērtībā.

Kā vēsta britu laikraksts "The Times", pirmie ziņojumi liecina, ka Tērnere-Smita cietusi no Krievijas vai Austrumeiropas zagļu bandu darbības. Saskaņā ar publikāciju, noziedznieki varēja uzpirkt apsargus un iegūt atslēgas. Par to liecina fakts, ka aktrises istabā praktiski nav ielaušanās pazīmju: tas nozīmē, ka durvis varēja atvērt ar parastu magnētisko atslēgu karti.

Pēc laikrakstā vēstītā, zagļi no tādām valstīm kā Krievija, Rumānija un Bosnija un Hercegovina reģistrējas viesnīcās, uzdodoties par turīgiem viesiem, un pēc tam sazinās ar personālu.

Daži eksperti apgalvo, ka Kannu kinofestivāla slavenību apzagšana ir kļuvusi par ikdienišķu parādību, tikai par to publiski nerunā. Tērnere-Smita varēja tikt izvēlēta par zagļu upuri arī tādēļ, ka uz sarkanā paklāja viņa devās zelta dimanta kaklarotā, atzīmē vācu tabloīds "Bild". 

Pēdējo reizi par skaļiem zādzību gadījumiem Kannu kinofestivālā tika ziņots 2013. gadā. Tad pazuda rotaslietas, kuru kopējā vērtība bija gandrīz 3,5 miljoni eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu