Daļā veikalu pieejams Covid-19 eksprestesta komplekts (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Hugo Goudswaard/shutterstock

Mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" 18 tirdzniecības vietās piedāvās nopirkt Covid-19 eksprestesta komplektus, informē "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Viņš norādīja - lai arī Covid-19 pandēmijas spēks vasarā ir atslābis, joprojām galvenais infekcijas avots ir inficēti, tajā skaitā asimptomātiski cilvēki. Lai mudinātu pievērst uzmanību savai veselībai un mazinātu vīrusa izplatību, no pirmdienas 18 Rimi veikalos Rīgā, Pierīgā, Ogrē, Siguldā, Jelgavā un Ventspilī var iegādāties Sars-Cov-2 antigēna ātrā testa kartītes.

Savukārt SIA "Maxima" Komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule portālam "Apollo.lv" norādīja, ka "Maxima" primāri fokusējas uz pārtikas produktu un ikdienā nepieciešamo preču nodrošināšanu par zemām cenām, tāpēc pašlaik nav plānots sākt Covid-19 testu tirdzniecību. Šādu pakalpojumu piedāvā viņu partneri "Euroaptieka".

"Rimi Latvia" pārstāvis skaidro, ka "Boson Biotech" ātrais tests, kas sertificēts Eiropas Savienībā un apstiprinājusi Zāļu valsts aģentūra, tiek veikts, izmantojot deguna priekšējo uztriepju paraugus.

Testam pievienota detalizēta instrukcija, kā arī atbildes uz lietotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem. Testu drīkst izmantot jebkurā vecumā, bet galvenokārt tas ieteicams 14 līdz 90 gadu veciem lietotājiem. Bērniem, kas jaunāki par 14 gadiem, testa veikšanai obligāta ir pieaugušo palīdzība.

"Jāuzsver, ka šo testu nedrīkst izmantot kā vienīgo pamatojumu Covid-19 diagnozes apstiprināšanai vai izslēgšanai.

Ja tests uzrāda pozitīvu rezultātu vai negatīva rezultāta gadījumā aizdomas par Covid-19 nemazinās, noteikti jāsazinās ar savu ģimenes ārstu vai tuvāko medicīnas iestādi pilnas diagnozes saņemšanai un pareizās rīcības noskaidrošanai," piebilda Šleiers.

Testus varēs iegādāties "Rimi" veikalos Rīgas tirdzniecības centros "Aleja", "Alfa", "Damme", "Mols", "Olympia", "Origo", "Ozols", "Spice", kā arī "Rimi" veikalos Rīgā, Pulkveža ielā 33a, Stirnu ielā 26 un Krišjāņa Valdemāra ielā 112. Testus būs iespējams iegādāties arī "Rimi" veikalos Dreiliņos esošajā tirdzniecības centrā "Sāga", Siguldā, Strēlnieku ielā 2, Ventspilī, tirdzniecības centrā "Tobago", Jelgavā, tirdzniecības centrā "Vivo", Mārupes "Rimi", kā arī "Rimi" veikalos Ogrē, Rīgas ielā 33 un Ādažu tirdzniecības centrā "Apelsīns".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu