Elīna Maligina vasaru pavada, kopjot nolaistu īpašumu Vidzemē (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Farmācijas magnāta Valērija Maligina atraitne Elīna Dzelme, kas nesen nomainījusi vārdu uz Helen Ora, pārbauda sevi lauku skarbumā. 

Vietnē "Instagram" māksliniece atklāja, ka nolēmusi sakopt nolaistu lauku īpašumu Vidzemē.

"Kādu dienu sapratu, ka neviens cits, bet tikai es pati varu koriģēt pār sevi gāzošos nevajadzīgo sajūtu un informācijas gūzmu. Tad lūk. Izvēle izdarīta. Šovasar es neceļoju un nedirnu uzkarsušās pilsētas restorānos. Šovasar es pārbaudu sevi lauku skarbumā un skaistumā. Nolēmu sakopt kādu diezgan ielaistu lauku īpašumu mūsu Vidzemes pusē.

Sākumā bija bail. Māja nedzīvojama, visapkārt brikšņi un ieaugusi izgāztuve, bet. Cik gan brīnišķīga ir sajūta pa drusciņai, savām rokām, to visu vākt, kārtot un iekopt. Elpo un priecājas ķermenis un dvēsele.

Jau nedēļa nodzīvota teltī, bez ūdens, elektrības un citām ērtībām, - smaids līdz ausīm, kājas odu sakostas, bet svaigs gaiss un mūsu zemīte dod spēku, smaidu, jaudu un pašas vienkāršākās darbības pārtop laimes sajūtā, ko nemaz tik viegli nevar "pasūtīt".

Un kas zin, varbūt kādu dienu šī brīnišķīgā vieta kļūs par dabas parku, kur pulcēties radošiem ļaudīm, iedvesmoties, smelties spēku un satikties, lai priecātos kopā. Bet tagad pie darba. Jādedzina vecie koka dēļi. Un jāattīra simtgadīgs ābeļdārzs, kas ticis nolemts pazūdībai. Patiesībā mans klusais sapnis ir izveidot pieejamu vissezonas satikšanās vietu pie dabas, kur būs iespēja radoši būt kopā un gūt spēkus šinī dižozolu Gaujas ieskautajā zemes pleķītī," rakstīja Helen Ora. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu