Tokijas olimpisko spēļu norises vietai tuvojas tropiskā viesuļvētra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietavas Filipīnās. Ilustratīvs attēls.
Lietavas Filipīnās. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Patlaban norisinās Tokijas olimpiskās spēles. Japānas galvas pilsētai tuvojas arī tropiskā viesuļvētra "Nepartaks". Jūlija sākumā tā jau nodarījusi ievērojamus postījumus Dienvidaustrumāzijā.

Prognozes liecina, ka tropiskā viesuļvētra "Nepartaks" nesasniegs tādu spēku kā Dienvidaustrumāzijā, tomēr tā var ietekmēt Tokijas olimpisko spēļu norisi.

Tokijas olimpiskās spēles, kas jau tā Covid-19 pandēmijas dēļ tika atliktas par gadu un notiek bez skatītājiem, draud piemeklēt arī vētra.

"Ja Tokijas olimpiādei jau nepietika ar problēmām, ko radīja karstums un mitrums, tad tagad tai draud arī spēcīgās lietavas un stipri vēji," mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījis britu raidsabiedrības BBC sinoptiķis Saimons Kings.

Viņš arī piebilst, ka nav paredzams, ka vētra kļūs par taifūnu.

"Tropu vētra Nepartaka mazinās spēku, tuvojoties Japānai," viņš mierina spēļu dalībniekus.

Tieši otrdien un trešdien gaidāmas izšķirošās spēles 3x3 basketbola turnīrā ar Latvijas izlases līdzdalību.

Foto: Tokijas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Tāpat laika apstākļi ļoti ietekmē pludmales volejbola sacensības. Ja ar Covid-19 saslimušā čehu sportista Ondržeja Perušiča dēļ netiks mainīts vīriešu sacensību kalendārs, tad Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam no vētras izraisītajām sekām visticamāk izdosies izvairīties.

Turpretī sieviešu turnīrā spēle trešdien, kad Latvijā būs plkst.5, paredzēta Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai. Pretiniekos būs brazīlietes Ana Ramosa un Rebeka Silva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu