"Apstākļi kortos bijuši "vieni no sliktākajiem"." Labākie tenisisti aicina Tokijā spēles sākt vēlāk karstuma dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serbs Novaks Džokovičs.
Serbs Novaks Džokovičs. Foto: SIPA/Scanpix

Tenisa spēlētāji serbs Novaks Džokovičs un krievs Daņiils Medvedevs mudinājuši Tokijas olimpisko spēļu rīkotājus pārcelt tenisa mačus pēc tam, kad pirmajā olimpiskā tenisa turnīra dienā spēlētājiem papildu grūtības radījusi svelme.

Pasaules pirmā rakete Džokovičs vieglā divu setu cīņā ar 6-2, 6-2 uzvarēja Ugo Deljienu no Bolīvijas, lai gan arī šo cīņu apgrūtināja vasaras tveice.

Savukārt Medvedevs ar 6-4, 7-6 uzvarēja Aleksandru Bubļiku no Kazahstānas. Spēle sākās pusdienlaika tveicē, gaisa temperatūrai sasniedzot +32 grādus pēc Celsija skalas.

Pēc tās viņš aicināja tenisa mačus pārcelt uz vakaru. Spēlētājs atzina, ka apstākļi kortos bijuši "vieni no sliktākajiem", kādus viņš pieredzējis.

"Es viņam 100% piekrītu," vēlāk teica Džokovičs, piebilstot, ka ir lūdzis Starptautiskajai tenisa federācijai (ITF) izskatīt iespēju pārcelt spēļu sākumu, kas pašlaik ir plkst.11 pēc Tokijas laika (plkst.5 pēc Latvijas laika).

"Ja godīgi, es nesaprotu, kādēļ spēles nesāk, piemēram, plkst. 15. Esmu dzirdējis, ka tenisam ir noteikta kaut kāda komandantstunda un spēlēm jābeidzas līdz pusnaktij,"

stāstīja serbu zvaigzne, vienlaikus atzīstot, ka šaubās, vai spēļu laiki tiks mainīti.

Arī pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja poliete Iga Švjonteka pēc uzvaras ar 6-2, 6-2 pār vācieti Monu Bartelu atzina, ka apgrūtinošs bijis ne tikai karstums, bet arī saule, kuras spozme sarežģījusi vienas puses serves.

Sestdien Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrā notika vairākas pirmās kārtas spēles.

Cita starpā igauniete Anete Kontaveita ar 5-7, 2-6 piekāpās grieķietei Marijai Sakari.

Svētdien Tokijas olimpisko spēļu kortā dosies abas Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Foto: Latvijas delegācija Tokijas olimpiskajās spēlās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu