Iespējams, drīzumā Rīgā būs iespēja pārvietoties ar ūdens taksi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: aiyoshi597/Shutterstock.com

Iespējams, jau tuvākajā laikā Rīgas iedzīvotājiem būs iespēja izmantot ūdens taksi, kurš savienos abus Daugavas krastus un padarīs pilsētu mobilāku, šodien preses konferencē sacīja pilsētplānotājs, "MadCity Riga" organizators Neils Balgalis.

Viņš izteica cerību, ka, savienojot sabiedrības idejas ar pilsētas attīstības projektiem, sadarbojoties pašvaldības, valsts un privātajam sektoram, ir iespējams izveidot Daugavas krastmalu Rīgā par interesantāko Ziemeļeiropā.

Arhitekte Dina Suhanova uzsvēra, ka ļoti svarīgi domāt par ūdens transporta attīstīšanu, piemēram, "Bolt taxi" ieviest arī Daugavā.

Arī žurnālists Pauls Timrots preses konferencē sacīja, ka ūdens transporta ieviešana starp Bolderājas un Mangaļsalas moliem būtu ļoti pozitīvi vērtējama.

Tāpat Balgalis pavēstīja, ka jau augusta sākumā iedzīvotājiem būs izvietotas "Saulrieta vērošanas tribīnes", un cilvēku interese tiks aplūkota dažus mēnešus, lai jau nākamgad būtu iespējams uzstādīt tribīnes ar Rīgai piemērotu dizainu.

"Lai īstenotu Daugavas krastmalas izmantošanu Rīgas centrā tā, lai tā atbilstu iedzīvotāju interesēm un reizē harmoniski attīstību pilsētu, izaicinājums ir izveidot sadarbību starp institūcijām un lēmumu pieņēmējiem, kuri savā ikdienas darbā nesadarbojas. Lai uzstādītu "Saulrieta vērošanas tribīnes", veiksim saskaņošanu ar Rīgas pilsētas būvvaldi, Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi, aģentūru "Rīgas dārzi un parki," uzsvēra Balgalis.

Savukārt septembrī starptautiskā pilsētplānošanas pasākuma "Mad City Rīga 2021" laikā Rīgā pulcēsies pilsētplānotāji no visas pasaules, lai divu dienu plānošanas hakatonā meklētu atbildi uz jautājumu "Kā Daugavas krastmalu Rīgā padarīt par interesantāko krastmalu Ziemeļeiropā?", reizē izklāstot pasaules tendences mobilitātē, ūdensmalu izmantošanā un sabiedrības iesaistē.

Jau vēstīts, ka šodienas preses konference tika veltīta Daugavas krastmalas attīstīšanas ideju konkursa rezultātiem.

Šajā ideju konkursā uzvarējusi iecere izveidot saulrieta vērošanas tribīni. Par labāko ideju atzīto priekšlikumu iesniegusi Ieva Vītola Deusa. Projektu "Saulrieta vērošanas tribīnes" žūrija nominējusi galvenajai balvai - 1000 eiro.

Projekts paredz Daugavas krastmalā Rīgā ierīkot saulrieta vērošanas tribīnes, kuras Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs izmēģināt šogad, "MadCity" norises laikā augustā un septembrī.

Kopumā iesniegti 105 ideju projekti. Turklāt daļa no idejām papildinot viena otru, un tas liecinot, ka sabiedrībai ir vienota vīzija par to, ko tā vēlētos redzēt Daugavā un tās krastos Rīgā, norādīja konkursa rīkotāji.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu