Pavļuta izteikumi par "skaistu sportu" un sportistu seksualizāciju sašķeļ internetu (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Scanpix/Shutterstock/Apollo.lv kolāža

Aizvadītajā nedēļā Norvēģijas pludmales handbolistes saņēma sodu par neatbilstoša apģērba valkāšanu sacensībās, tādējādi atkārtoti aktualizējot tēmu par sportistu seksualizāciju. Arī pašmāju sociālo tīklu burbulī raisījās plašas diskusijas pēc veselības ministra Daniela Pavļuta tvīta par olimpisko spēļu laikā uzņemtām fotogrāfijām un to publiskošanu medijos.

"100% piekrītu, ka sports var būt skaists. Tomēr, man ir problēma ar vizualizāciju pie raksta. Sievietes ķermeņa priekšmetiskošana un seksualizācija nav veids, kā sporta skaistumu ilustrēt. Varam labāk," tā Daniels Pavļuts komentē redzēto foto, kurā redzama pludmales volejboliste. 

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicētais ieraksts izraisījis pamatīgu viedokļu vētru lietotāju vidū.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka Norvēģijas pludmales handbolistes saņēmušas visai absurdu sodu par neatbilstoša apģērba valkāšanu sacensībās.

Eiropas Handbola federācija (EHF) katrai no desmit Norvēģijas izlases spēlētājām piespriedusi 150 eiro sodu, pamatojot to ar faktu, ka sportistes izvēlējās valkāt neatbilstošu apģērbu jeb pārlieku garus šortus. 1500 eiro lielo kopējo naudas sodu apņēmusies apmaksāt Norvēģijas Handbola federācija.

Sodu norvēģietes saņēmušas par viņu tērpa izvēli Eiropas čempionāta mačā pret Spānijas valstsvienību.

EHF noteikumi paredz, ka sievietes sacensībās var nēsāt bikini apakšiņas, kuras nav garākas par 10 centimetriem. Savukārt vīrieši drīkst valkāt šortus, kuru garums nepārsniedz 10 centimetrus virs ceļgala, tomēr arī tiem ir jābūt iespīlētiem.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu