Ogres deputāts vēlas stāties bezdarbnieku rindās "niecīgās" algas dēļ (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes/ ikskile.lv

Pēc ievēlēšanas Ogres novalda pašvaldības domē deputāts Mariss Martinsons "niecīgās" algas dēļ vēlas iestāties bezdarbniekos, ziņo ReTV.

Pēc nostrādāta mēneša Ogres novada pašvaldībā ar iesniegumu vērsies viens no jaunievēlētajiem deputātiem, atsakoties no savas darba samaksas, jo vēlas stāties bezdarbniekos.

"Šeit man liekas nav kārtībā ar likumdošanu, jo, esot ievēlēts jaunā domē, tātad, man ir jāizvēlas, vai es veikšu sabiedrisko darbu, ko man uzticējis vēlētājs, mani ievēlot, vai arī, lai es saņemtu bezdarbnieku, tad man jāatsakās tā deputāta mandāta, ko es pēc tam atpakaļ, protams, nevaru dabūt.

Mums valstī šobrīd ir tā sistēma, ka deputāts no sava deputāta atalgojuma īsti nevar izdzīvot, jo tas ir niecīgs," saka Mariss Martinsons, Ogres novada domes deputāts.

Šobrīd Ogres novadā deputātam darba stundas likme ir nepilni astoņi eiro, un, nostrādājot maksimālās atļautās 103 darba stundas, deputāts var saņemt 800 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

"Izdarīju izvēli, uzrakstot iesniegumu par to, ka es šobrīd atsakos no deputāta atalgojuma, kamēr es meklēju darbu, lai saņemtu šo bezdarbnieka pabalstu, par ko es visu mūžu esmu strādājot maksājis nodokļus, sociālo nodokli," pauž Mariss Martinsons.

Martinsona iesniegumu Ogres novada pašvaldības deputāti gan noraidīja.

"Uzsākot strādāt jeb pildīt deputāta mandātu un uzsākot darbu jaunajā Ogres domē kā deputāts, viņam no pirmās dienas tiek noteikta atlīdzība. Atlīdzības un maksāšanas kārtību nosaka gan normatīvie akti, gan arī pašu deputātu atlīdzības kārtība. Viņam nav šis te nenodarbinātības periods, līdz ar to Ogres dome nevarēja lemt par šo iesniegumu atteikties no deputāta atlīdzības," stāsta Dana Bārbale, Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece.

Novada mērs deputāta rīcību raksturo kā shēmošanu.

"Deputāts daļēji ir kā piemērs sabiedrībai, šajā gadījumā kaut vai maza shēmošana, bet shēmošana," saka Egils Helmanis, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs.

"Es domāju, ka nekas neētisks te nav, jo esmu maksājis šos nodokļus visu savu mūzu. Tad kāpēc, es esot deputāts ievēlēts no iedzīvotājiem, viņi izteikuši uzticību, man ir sods, ka es nevaru saņemt šo te sociālo garantiju pāris mēnešus," pauž Mariss Martinsons.

Martinsons norāda, ka šobrīd meklē darbu, paralēli turpinot pildīt arī deputāta pienākumus. Tikmēr vairāki aptaujātie vietējie iedzīvotāji ReTV gan nevēlējās runāt kameras priekšā, tomēr norādīja, ka šāda rīcība no politiķa puses nav ētiska.

Plašāk skaties ReTV sižetā:

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu