Zināma Ostapenko pretiniece Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko gaidāmo Monreālas "WTA 1000" turnīru sāks ar maču pret čehieti Katržinu Sinjakovu.

Latvijas un Čehijas duets ar savstarpējo spēli atklās Monreālas sacensības centrālajā kortā, uzsākot cīņu, kad Latvijā būs plkst.18.

Ostapenko WTA rangā ieņem 32.vietu, bet nesen Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu sacensībās uzvarējusī Sinjakova atrodas 55.pozīcijā.

Abas tenisistes aizpērn tikās Pekinas "Premier" turnīra otrajā kārtā, kur pārliecinošu uzvaru svinēja Čehijas sportiste - 6-2, 6-1.

Ostapenko un Sinjakovai šis ir pirmais turnīrs pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs. Latvijas tenisistei olimpiskais turnīrs noslēdzās pēc pirmajiem mačiem vienspēlēs un dubultspēlēs, kamēr Sinjakova kopā ar Barboru Krejčīkovu izcīnīja zelta medaļu dubultspēļu sacensībās.

Pirms došanās uz Tokiju abas sportistes aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīra trešajai kārtai. Savukārt pirms Vimbldonas turnīra Ostapenko uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, bet Sinjakova jūnijā aizcīnījās līdz Bādhomburgas "WTA 250" sacensību finālam.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 22 no 35 spēlēm, kamēr Sinjakova bijusi pārāka 17 no 30 mačiem.

Latvijas tenisiste "Rogers Cup", kas pārmaiņus notiek Monreālā un Toronto, spēlēs piekto reizi karjerā. Pirmajās trīs reizēs viņa zaudēja pirmajā cīņā, bet aizpērn aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 9.), kura izsēta ar piekto numuru un no pirmās kārtas ir brīva.

Ostapenko karjerā vienspēlē ir izcīnījusi četrus titulus, kamēr Sinjakova - divus.

Turnīrs Monreālā norisināsies uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Sinsinati, Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim norisināsies sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu