Ar Latvijas trīs spēcīgāko duetu dalību sāksies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 11. augustā, sāksies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kurā piedalīsies arī trīs spēcīgākie Latvijas pāri.

Tokijas olimpiskajās spēlēs ceturto vietu izcīnījušās Graudiņa un Kravčenoka Eiropas čempionātā izliktas ar ceturto numuru un turnīru sāks D grupā, kur spēlēs arī polietes Kinga Vojtasika/Kataržina Kocjoleka, kuras izliktas ar 13.numuru, spānietes Marija Karro/Paula Sorija, kuras izliktas ar 20.numuru un Francijas pārstāves Lezāna Plaseta/Aleksija Rišāra, kuras turnīrā izliktas ar 29.numuru.

Pirmo spēli Latvijas duets aizvadīs trešdien plkst.14 pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Francijas pludmales volejbolistēm.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri kā pirmie palika ārpus Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas, turnīrā izlikti ar 14.numuru. Pirmā spēle Eiropas čempionātā viņiem gaidāma ceturtdien plkst.10 ar Ņikitu Ļjaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru. Vēl viņiem C grupā jāspēlē ar poļiem Pjotru Kantoru/Bartošu Losjaku un ukraiņiem Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu, kuru izsēti attiecīgi ar 3. un 30.numuru.

Savukārt Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātā ielozēti B grupā, kur būs jāspēkojas ar čehiem Ondržeju Perušiču/Davidu Šveineru, kuri izlikti ar 2.numuru, šveiciešiem Marko Kratigeru/Floarianu Brīru (15.) un Austrijas pāri Klemensu Dopleru/Aleksandru Horstu (31.). Pļaviņam/Točam, kuri turnīrā izlikti ar 18.numuru, pirmā spēle čempionātā būs ceturtdien plkst.13 pēc Latvijas laika pret šveiciešu duetu.

Vīnē notiekošajā čempionātā piedalīsies visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no 11. līdz 15.augustam un tas būs pirmais lielais turnīrs nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu