VIDEO ⟩ "Neredzēju viņu, jo stabiņi bija priekšā!" Maskavas forštatē notriec velosipēdistu, šoferis notikušajā vaino stabiņus (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Notikums Maskavas forštatē, kurā 16. augustā cietis jauns riteņbraucējs, kārtējo reizi raisa diskusijas par to, vai galvaspilsētā ienākušie stabiņi ir labs uzlabojums satiksmes drošībai jeb tomēr nē, vēsta raidījums "Degpunktā".

Lazdonas un Katoļu ielas krustojums ir viens no tiem, kurš šā gada laikā izdaiļots ar stabiņiem jeb tā dēvētajiem "staķīšiem". Šeit to ir gandrīz 20 un tie uzstādīti satiksmes drošības uzlabošanas nolūkā.

Par spīti tam, 16. augustā, ap plkst. 13, negadījumā cietis kāds mazāk aizsargāts satiksmes dalībnieks – Andrejs. Viņš braucis pa galveno ceļu, līdz puiša ceļš krustojās ar autovadītāju, kurš Andreju notrieca, jo, kā pats autovadītājs teica, Andreju neredzējis stabiņu dēļ. Par laimi, smagas traumas riteņbraucējs neguva, taču spēkrats ir cietis pamatīgi – karbona rāmis "sarauts gabalos", jo ritenis sitienu uzņēma uz sevis.

Genādijs, kurš ar auto notriecis Andreju, nenoliedz, ka izbraucis uz galvenā ceļa un viņam bija jādod ceļš, bet, viņaprāt, negadījums varēja arī nenotikt.

"Es braucu no tās puses, ieraudzīju zīmi, ka priekšā galvenais ceļš. Paskatījos pa labi, joslā nevienas mašīnas nebija. Piebraucu tuvāk – stabiņi! Skatos cauri tiem stabiņiem, mašīnas neredz.

Nu, stabiņi melni, velosipēds melns. Es vienkārši viņu neieraudzīju. Orientējos uz mašīnām, bet tie stabi… Nebūtu to stabu, zvēru, nebūtu tā braucis. Es to nevarētu izdarīt.

Es braucu uzmanīgi, paskatījos to ielu, "līnijas tīras", bet, skatoties pa diagonāli, tie stabi aizsedz velosipēdistu. Mašīna ir liela, to būtu pamanījis. Velosipēdistu neieraudzīju. Es nevainoju stabiņus, bet, ja to nebūtu… Cēloņsakarība šeit ir. Es nenoliedzu, ka esmu vainīgs, bija jābūt vēl uzmanīgākam. Labi vēl, ka neuzņēmu ātrumu, bija mazs ātrums. Ja būtu lielāks, varēja būt vēl sliktāk," sacīja Genādijs.

Arī notikuma vietā sastaptie kārtības sargi nenoliedz, ka "stabiņus" kā skaidrojumu negadījumam dzird ne pirmo reizi. Diemžēl tas nekādi neattaisno vai neglābj šoferi – pēc noteikumiem viņam bija jādod ceļš un to viņš nav izdarījis.

Jebkurā gadījumā paveicies ar to, ka mazāk aizsargātais satiksmes dalībnieks, kura vārdā it kā stabiņi uzstādīti, vismaz nav cietis smagi.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu