VIDEO ⟩ "Daži centimetri un mēs būtu invalīdi vai, iespējams, miruši!" Automašīnai Piņķos uzgāžas koks (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Brauciens pa ceļu Piņķi-Sēbruciems varēja būt liktenīgs četriem automašīnas pasažieriem. Tikai daži centimetri viņus šķīra no sakropļošanas vai pat nāves, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Darba mikroautobusam virsū uzgāzās liela izmēra koks. Autovadītājs un priekšā sēdošais pasažieris redzējuši, kā koks krīt, pat sākuši bremzēt, taču bijis jau par vēlu – no sadursmes nav bijis iespējams izvairīties.

Nokritušais koks bija bloķējis ceļu. Palīgā steigušies gan glābēji, gan mediķi, kuriem par lielu pārsteigumu – visi četri automašīnas pasažieri spējuši saviem spēkiem izkļūt no mašīnas. Tieši tajā pašā vietā tiekamies ar diviem automašīnas pasažieriem.

Pie stūres bija Artūrs, kura uzņēmumam pieder spēkrats. Viņš ir pateicīgs liktenim, ka visi pasažieri negadījumā izdzīvoja.

"Ja koks būtu uzkritis dažus centimetrus tālāk, mēs būtu kļuvuši par invalīdiem vai miruši.

Stūre tika piespiesta pie krēsla, pat nesaprotu, kā varēju izkļūt no mašīnas, kājas bija iespiestas. Tajā brīdī parādījās pamatīgs spēks, un kājas izrāvu ārā. Blakus sēdošais pasažieris priekšā pielika roku, tā tika salauzta. Ja nebūtu rokas, varēja salauzt arī galvaskausu," stāstīja Artūrs.

Spēkrata vadītājs norāda, ka pēc notikušā negadījuma pagājušas jau aptuveni divas nedēļas, taču teritorijas īpašnieks joprojām nav rīkojies, lai likvidētu citus kokus, kas bīstami pārkarājas pāri ceļam.

"Kāpēc nekas netiek darīts? Tiešām tiek gaidīta traģēdija? Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka viņi vairākas reizes ir vērsušies pie īpašnieka, tomēr nekāda reakcija nav bijusi," teica Artūrs.

Minētā teritorija pieder Rīgas domes uzņēmumam "Rīgas meži". Tā pārstāve Ieva Bērziņa stāsta, ka nokritušais bērzs ir bijis labā stāvoklī. Negadījuma dienā Pierīgā nav bijusi vētra, tomēr vēl divos citos "Rīgas mežiem" piederošos objektos krituši koki.

"Rīgas mežu" pārstāve Ieva Bērziņa norādīja: "Ja saņemsim iesniegumu no cietušā, izskatīsim lietu un skatīsimies, ko varam palīdzēt.

Protams, ka mums ir civiltiesiskā apdrošināšana. Ja varētu pierādīt, ka koks tiešām bija bojāts, tad varētu no apdrošināšanas polises segt zaudējumus, taču šajā gadījumā koks bija vesels. Gada sākumā šo teritoriju apsekojām, arī šobrīd šī teritorija noteikti tiks apsekota."

Artūra mašīnai bijusi tikai obligātā apdrošināšana, ja būtu bijis KASKO, situāciju varētu atrisināt krietni vieglāk. Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins norāda, ka cietušajiem jāsaglabā visi dokumenti, lai pēc tam ar prasību varētu vērsties pie meža īpašnieka.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu