VP lūgusi anulēt kopumā 12 nelikumīgi saņemtos Covid-19 vakcinācijas sertifikātus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) Nacionālajam veselības dienestam (NVD) kopumā ir nosūtījusi informāciju par 12 personām, kas nelikumīgi saņēmusi vakcinācijas sertifikātu, lai šīm personām tie tiktu anulēti.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka varētu būt vairāki simti personu, kuras nelikumīgi ieguvušas Covid-19 vakcinācijas sertifikātus. Pašlaik tiek apkopota visa nepieciešamā informācija un vākti pierādījumi, lai informāciju par visām personām nosūtītu lēmuma pieņemšanai NVD.

VP skaidro, ka process, lai varētu prasīt sertifikātu anulēšanu, ir laikietilpīgs, jo policija visas procesuālās darbības veic atbilstoši Kriminālprocesa likumam un ir jāstrādā ar lielu informācijas apjomu.

Jau ziņots, ka VP priekšnieks Armands Ruks žurnālistus iepriekš informēja, ka ir aizturētas personas, tostarp divas medicīnas māsas, kuras organizējušas vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde augusta sākumā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī par fiktīvas vakcinācijas veikšanu kādā vakcinācijas centrā aizturēja 1972., 1974., un 1976.gada dzimušas sievietes, aģentūru LETA informēja VP. Par fiktīvo vakcināciju katru reizi no personām tika pieprasīti un saņemti 200 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu