Latvijas volejbola izlase uz pārbaudes spēlēm pret Grieķiju devusies bez trīs spēlētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Avo Kēls piedalās Latvijas volejbola izlases preses konferencē pirms Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas spēlēm.
Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Avo Kēls piedalās Latvijas volejbola izlases preses konferencē pirms Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas spēlēm. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase uz pārbaudes spēlēm pret Grieķiju devusies bez Jāņa Jansona, Vladislava Blumberga un Jāņa Medeņa sastāvā, vēstī Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas vīriešu volejbola izlase 14 spēlētāju sastāvā sestdien izlido uz pārbaudes spēlēm, kas 22. un 23. augustā norisināsies Grieķijas pilsētā Karpenisi.

Uz Grieķiju devušies cēlāji Deniss Petrovs un Edvīns Skrūders, diagonālie uzbrucēji Hermans Egleskalns, Kristaps Platačs un Kristers Dardzāns, pirmā tempa uzbrucēji Toms Švans, Renārs Jansons un Gustavs Freimanis, otrā tempa uzbrucēji Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Kristaps Šmits un Edvarts Buivids, libero Ingars Ivanovs un Artems Petrovs.

Avo Kēla trenētā vienība sestdien izlido uz Atēnām, no kurienes ar autobusu jābrauc uz vairāk nekā 250 kilometrus attālo Karpenisi. Spēles notiks svētdien un pirmdien, savukārt otrdien komanda atgriezīsies Rīgā.

"Iepriekšējos mačos mēs diezgan krasi mainījām sastāvu, bet Grieķijā, pieļauju, ļoti vairs nemainīsim.

Jāskatās, kā veidosies situācija un kā jutīsies spēlētāji. Domāju, ka vairāk tiks pieslīpēts jau konkrētais sastāvs," sarunā ar LVF saka Latvijas izlases galvenā trenera asistents Austris Štāls.

"Uzdevums ir nostabilizēt to sešinieku, dot saspēlēties."

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vīriešu izlašu rangā Grieķija atrodas 18. vietā, bet Latvija ieņem 23. pozīciju. Arī grieķi tagad briest Eiropas čempionāta finālturnīram. Grieķijas izlases kandidāti jau 11.jūnijā sāka gatavoties Karistosā, no 8.jūlija darbojās Aleksandropolē, bet kopš 12.augusta trenējas Karpenisi, gaidot spēles pret Latvijas valstsvienību, kas šomēnes aizvadījusi jau četrus pārbaudes mačus.

Augusta sākumā Latvija divās pārbaudes spēlēs trīs un četros setos uzvarēja Somiju, bet mēneša vidū divos mačos četros setos piekāpās Čehijai.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 1.-19. septembrī Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm.

Latvija nokļuvusi D grupā - Tallinā sacentīsies arī Igaunija, olimpiskā čempione Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija. Latvija mačā ar mājiniekiem igauņiem atklās grupas spēles 1.septembrī. 4.septembrī Latvijas volejbolisti spēlēs ar Horvātiju, 6.septembrī - ar Slovākiju, 7. septembrī - ar Vāciju un 8. septembrī - ar Franciju.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons (Nikosijas "Apoel", Kipra);

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Jānis Medenis, Kristaps Šmits (abi - Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

diagonālie spēlētāji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši");

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu