"Es jau tagad brūku gabalos." Princis Filips neesot gribējis tik ilgu mūžu (2)

Foto: 360b/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirms aiziešanas aprīlī 99 gadu vecumā princis Filips dzīvoja krāšņu un neaizmirstamu dzīvi, tostarp kļuva par ilgāk valdošā monarha Apvienotās Karalistes vēsturē dzīvesbiedru. Tomēr jauna grāmata atklāj, ka princis reiz atzinis - pat tik iespaidīgu dzīvi viņš nav gribējis nodzīvot tik ilgi, vēsta portāls "People".

"Es noteikti negribu sagaidīt simts gadu vecumu kā karalienes Elizabetes II māte," princis Filips reiz atklāja ilggadējam biogrāfam Žilsam Brandretam, kurš viņu pazina vairāk nekā četrdesmit gadus.

"Es nevaru iedomāties neko sliktāku. Es jau tagad brūku gabalos, tie nepārtraukti birst nost. Man nav nekādas vēlēšanās bez vajadzības pieķerties dzīvei. Šausmīgi," viņš sacījis.

Balstoties uz daudzajām sarunām ar princi Filipu gadu gaitā, kā arī daudzajām intervijām ar citiem karaliskajiem avotiem, Brendrets pārskatīja un atjaunināja savu 2004. gada grāmatu "Filips un Elizabete: Portrets par laulību", lai radītu plašu ieskatu Filipa 73 gadus ilgajā laulība ar karalieni Elizabeti.

"Viņš bija iejūtīgāks un daudz laipnāks, nekā varētu likt domāt viņa publiskais tēls," grāmatas ievadā raksta Brandrets.

"Tā bija liela privilēģija iepazīt princi tik daudzu gadu garumā, un es ļoti novērtēju, ka man tika dota īpaša pieeja viņa dzīves stāsta rakstīšanā," teikts Brendreta paziņojumā. "Tas ir pārsteidzošs stāsts. Filips redzēja manas grāmatas agrīno uzmetumu un veica dažus labojumus, kā arī izteica dažus kodīgus komentārus! Viņš neredzēja gala versiju, bet es ceru, ka tā viņam patiktu. Es neko neesmu paturējis pie sevis." 

Kamēr 95 gadus vecā karaliene vienmēr ir piesardzīga ar saviem vārdiem, viņas vīrs kļuva pazīstams ar savu tiešo manieri. Reiz sarunas laikā prinča Filipa bibliotēkā viņš un Brendrets runāja arī par nāvi.

"Esmu diezgan gatavs mirt," autoram sacīja pricis Filips. "Tā tas notiek - agrāk vai vēlāk."

Kad 99 gadu vecumā beidzot pienāca viņa laiks, Brendrets uzskata, ka princis Filips aizgāja laimīgs.

"Es domāju, ka, kad viņš nomira, viņš nomira laimīgs. Pēdējos desmit dzīves gados viņa dvēsele šķita vairāk nostabilizējusies nekā kādreiz," raksta Brendrets.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka 9. aprīlī 99 gadu vecumā mira Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīrs princis Filips.

Marta vidū princis tika izrakstīts no slimnīcas un atgriezās Vindzoras pilī, kur pandēmijas laikā kopā ar Elizabeti II dzīvoja izolēti no apkārtējās pasaules.

Februārī Bekingemas pils paziņoja, ka princis cieš no infekcijas, bet neatklāja kādas, tādēļ viņu hospitalizēja. Vēlāk pils norādīja, ka princis nav inficējies ar jauno koronavīrusu.

Marta sākumā pils paziņoja, ka Filips pārvests uz Svētā Bartolomeja slimnīcu, kur viņam tika veikta veiksmīga medicīniska procedūra jau esošas sirds problēmas dēļ. Pēc tam viņš tika nogādāts atpakaļ Karaļa Eduarda VII slimnīcā, no kuras tika izrakstīts 16. martā.

Princis tika hospitalizēts 16. februārī, un tas bija ilgākais laiks, kādu Filips pavadījis slimnīca.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu