"Koncertu ir maz." "Tranzīta" Ralfs Rubenis par pandēmiju, koncertiem un nākotnes plāniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Grupas "Tranzīts" solistam un dziesmu autoram Ralfam Rubenim augustā ir divi svarīgi un atzīmējami notikumi – vārda un dzimšanas diena. Šoreiz svinības tika rīkotas darba dienā un tās norisinājās ģimenes un tuvāko draugu lokā. Sarunā ar "Apollo.lv" Ralfs Rubenis atklāj, ka grupa "Tranzīts" šomēnes arī pielikusi punktu vasaras koncertiem un rudeni varēs sagaidīt ierakstu studijā, kur taps jaunas dziesmas.

"Visus augusta svētkus nosvinēju kā parasti. Mēs tad satiekamies tuvākie desmit cilvēki – mana ģimene, mūsu vedējtēvs Edmunds Vestmanis (grupas "Bruģis" solists;- red. piez.) ar ģimeni, kā arī brālis ar ģimeni. Katru gadu jau to svinamo dienu izvēlamies atšķirīgi. Šoreiz svinējāmies dzīvesvietā Stāmerienā manā vārda dienā – 23. augustā, pirmdienā," pastāsta Ralfs Rubenis.

Vaicājot par noslogojumu un dabiem, kā arī grupas "Tranzīts" koncertdarbību, Ralfs nosaka, ka darba ir pietiekami bijis arī ierobežojumu laikā. Viņš teic, ka ierobežojumi jau vēl nav beigušies un rit pilnā sparā.

"Ierobežojumi jau vēl nav pārdzīvoti. Paskatoties kalendārā, es redzu, ka visi gaida, tā saucamo trešo vilni un neko uz priekšu neplāno. Mēnesis vai divi un pie tam ar domu, ka viss var apstāties... Dzīvojam tāpat kā iepriekšējo pusotru gadu," tā Rubenis.

"Jāteic, ka divas pēdējās vasaras mums kā grupai ir izvērtušās ļoti skaistas," viņš nosaka.

Jāatgādina, ka pērnajā vasarā grupa "Tranzīts" svinēja 25 gadu jubileju un tad bija intensīva uzstāšanās, tāpat arī šī vasara esot bijusi skaista. "Šajā vasarā visi koncerti bija super. Vasaras pēdējais mūsu pasākums bija Skujenē, 20. augustā. Tad arī pacentāmies skaisti atvadīties no aizejošās vasaras. Uz skatuves salikām smukas gaismas un labu skaņu. Mūsu klausītāju vidū bija ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet cilvēki bija atbraukuši no Cēsīm, Rīgas un Madonas.

Koncertu ir maz un man patīk, ka tagad tie laicīgi beidzas. Tad cilvēki tiktāl nenogurst, lai viņus sāktu dēmoni apmeklēt.

Tas man patīk pandēmijā, ka pasākumi ir īsi un konkrēti.

Viss jau formāli tiek ievērots. Tāpat ir iedalītas koncerta apmeklētājiem trīs zonas – zaļā, dzeltenā un nekāda zona, jo aiz ierobežotās joslas jau neviens atbildību neuzņemās. Tāpēc visi, kas vēlas un grib redzēt mūs klātienē, problēmu nav bijis.

Mums, grupai "Tranzīts" bija arī šovasar skaista koncertu sērija "Četras skanīgas pieturas" Cesvainē, Gulbenē, Lejasciemā un Smiltenē. Piedalījāmies Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātā un administrētā konkursa "Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2021". Mums paveicās, jo bijām vieni no tiem, kas saņēmām finansējumu. Bijām populārākie no balsotāju puses un arī žūrija mūs akceptēja.

Šie četri koncerti, ko sniedzām divu dienu laikā, skatītājiem bija par brīvu. Publika bija brīnišķīga. Bija nogurums, bet šie četri koncerti bija ļoti skaisti. Šī vasara paliks skaistā atmiņā. Tagad sāksies rudens miers un varēs ielīst studijā un "urķēties", radīt jaunas dziesmas," par aizvadītās vasaras darbiem pastāsta Rubenis.

Tāpat arī Ralfs Rubenis ar sievu un grupas "Tranzīts" abiem dejotājiem ir vakcinējušies ar dažādām vakcīnām pret Covid - 19 un teic, ka šādu lēmumu pieņēmuši, jo uzticas zinātnei.

"Tik traki jau, šķiet, ka šajā rudenī vairs nebūs, ka viss apstāsies. Katram jau ir tiesības uz savu viedokli un lai cik arī tas būtu interesants, es savu izvēli izdarīju, vakcinējoties," viņš aizdomājas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu