Ekskluzīvi "Apollo.lv" Artūrs Duboks atklāti par pārslimoto Covid-19 un kā finansiāli pārdzīvojis ierobežojumus (5)

Foto: instagram/artursduboks
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Grupas "A-Europa" solists Artūrs Duboks šovasar sniedza vienu lielāku koncertu Rīgas populārajā klubā "First", kā arī uzstājies dažādos korporatīvajos pasākumos. Šobrīd viņš pilnībā nodevies tēva pienākumiem, jo meitai Mišelai atsākas skolas un mūzikas skolas gaitas.

"Aizvadītā vasara bija ļoti laba, jo varēju beidzot atpūsties no daudziem darbiem. Jāteic, ka šis pandēmijas laiks vispār ir ļāvis vairāk atpūsties un pārdomāt dažādas lietas, kā arī radīt jaunu mūziku. Šajā vasarā man tapušas vairākas skices jauniem gabaliem. Ir bijis vairāk laika radošajai darbībai.

Koncerti un uzstāšanās ir, bet, protams, krietni mazāk nekā pirms pandēmijas.

Šīs vasaras mans lieklākais koncerts bija klubā "First", kurā bija ierobožojumi un to varēja apmeklēt gan vakcinētie, gan nevakcinētie. Tas, protams, bija dīvaini, bet cilvēku bija ļoti daudz. Jāteic, ka cilvēki ir ļoti noilgojušies, to var ļoti labi just," sarunā ar "Apollo.lv" pastāstas Artūrs Duboks.

Šajā pavasarī grupas "A-Europa" solists un viņa ģimene pārslimoja Covid – 19. Tagad, atskatoties uz piedzīvoto, viņš atzīst, ka viņš pats un ģimene paši tikuši galā saviem spēkiem un uz slimnīcu pēc palīdzība nevajadzējis doties.

"Man vēl pagaidām nevajag vakcinēties, par cik esmu Covid -19 pārslimojis, man ir antivielas. Es neslimoju smagā, bet vidējā formā. Taču teikšu godīgi, kaut ko tādu vairs negribētu piedzīvot. Viss sākās ar to, ka šā gada aprīlī meita Mišela bija aizbraukusi paciemoties pie savas mammas un kad atgriezās mājās, viņa saslima. Mišelai bija paaugstināta temperatūra un dzērām bērnu sīrupus. Viņai ļoti viegli pārgāja. Pēc tam mana meitene pārslimoja un tad es.

Man nebija problēmas ar elpošanu vai sirdi, man vienkārši pazuda smarža. Gāju ārā vest suni pastaigā un gaiss smaržoja pēc acetona, bet kafija pēc samazgām.

Tas bija briesmīgi, kā arī sākās liela ķermeņa temparatūra +38 un +39. Cilvēki, kas ir slimojuši ar gripu smagā formā, zina, ka sapņos lielās temperatūras dēļ, rādās murgi. Nu tad man šie murgi ilga četras līdz piecas dienas. Brīžiem pat nesapratu vai es murgoju, vai tā ir realitāte. Pēc tam arī ārsti teica, ka tie ir Covid – 19 simptomi.

Vēl diezgan ilgs laiks pagāja, kamēr atgriezās smarža. Aptuveni divi mēneši līdz pilnībā atkal sajutu smaržas. Tāpat arī diezgan ilgu laiku, kad devos darīšanās, mazliet reiba galva un nebija ideālas līdzsvara sajūtas. Tagad tas viss ir pārgājis.

Tā kā slimība ir un tā ir diezgan pretīga. Tie, kas saka, ka Covid – 19 nav, es pēc piedzīvotā varu apgalvot, ka ir," pastāsta Artūrs Duboks.

Runājot par finansiālo pusi, kā izdzīvot šajā laikā, kad ir ierobežojumi, Artūrs atklāj, ka jāteic paldies Dievam, ka 2019. gadā pirms pandēmijas viļņa, grupai bijis liels pieprasījums korporatīvajos pasākumos, tādēļ arī par šo naudu varējis dzīvot pandēmijas ierobežojumu laikā.

"Protams, tādu plānu nebija, ka šī nopelnītā nauda tiks tērēta sadzīvei un komunālajiem maksājumiem. Biju iepriekš plānojis par šo naudiņu iegādāties kādu jaunu instrumentu. Pandēmijas laikā bija arī cerība saņemt dīkstāves pabalstu no valsts, bet diemžēl ar šādu atbalstu nevarēja rēķināties.

Šajā laikā varēju paļauties tikai uz saviem spēkiem, nevis uz kādu citu.

Arī savā ģimenē vairākkārt esam pārrunājuši šo lietu. Skaidrs, ka valsts pandēmijas ierobežojumu laikā nevarēja palīdzēt visiem valsts iedzīvotājiem, bet tad vismaz visi valdošie spēki būtu bijuši vienoti šajā laikā. Kāpēc šajā laikā nevarēja ļaut cilvēkiem atelpu ikmēneša maksājumos par elektrību, komunālajiem maksājumiem?

Cilvēki, kas grib strādāt un strādā, atgriezīs to naudu, bet nedrīkst žņaugt laikā, kad ir tik smagi.

Tāpat tajā pašā laikā cenas tiek palielinātas. Es zinu reālus piemērus, kur cilvēki nespēja nomaksāt rēķinus un pat tika atslēgta elektrība. Tā nevajadzētu gan, jo ir jāsaprot, ka cilvēki patreiz ir grūtībās. To gan valdība varētu izdarīt, ka nežņaugt cilvēkus šajā laikā, bet iedot atelpu," reālo situāciju raksturo mūziķis.

Ja arī rudenī atkal sāksies virkne ierobežojumu, Artūrs Duboks jau atkal sagatavojies šo laiku pavadīt ierakstu studijā: "Dziesmas ir tik daudz sakrātas, ka beidzot ir pienācis laiks laist gaisā albumu, jo sen jau nav bijis."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu