Merzļikins atradis īpašu veidu, kā nākamsezon godināt Kivlenieku (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins nākamajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā ir apņēmies izcīnīt gada labākā vārtu vīra jeb Vezinas trofeju, lai godinātu mūžībā aizgājušo draugu un amata brāli Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Kivlenieka nāves cēlonis bija salūta petardes trieciens krūtīs ASV Neatkarības deklarācijas gadadienā 4. jūlijā. 

Merzļikins jau iepriekš izteicās, ka tādā veidā Matīss izglāba viņa sievas un tobrīd vēl nedzimušā dēla dzīvību. Merzļikins par godu Kivleniekam savu dēlu nosauca par Noksu Matīsu. 

"Nevēlos dot solījumus, bet varu teikt... Mans plāns ir izcīnīt Vezina trofeju. Es izdarīšu to viņa dēļ," izdevumam "The Athletic" norādīja Merzļikins. "Nevaru to apsolīt, jo tas ir hokejs. Mēs nezinām, kā izvērsīsies sezona, bet tāds ir mans mērķis. Es uzskatu, ka es to varu paveikt."

Merzļikinam dēls pasaulē nāca 20. augustā. Kivlenieks tika plānots kā bērna krusttēvs. 

Merzļikinam arī šosezon konkurenci par vietu vārtos sagādās soms Jonass Korpisalo. Latvijas vārtsargam "Blue Jackets" rindās šī būs trešā sezona. 

"Saprotu, ka bez manis komandā ir arī Korpisalo. Visticamāk, sezonā vietu vārtos dalīsim uz pusēm," pauda Merzļikins. "Tā lietas notiek. Man ir savs viedoklis, klubam savs."

27 gadus vecais Merzļikins savā otrajā NHL sezonā piedalījās 28 spēlēs, 23 mačos viņš devās sākumsastāvā, palīdzēja komandai izcīnīt astoņas uzvaras, vidēji ielaida 2,77 vārtus, atvairīja 91,6% metienu un aizvadīja divus "sausos" mačus.

"Vēlos teikt tikai to, ka gribu spēlēt hokeju. Un Korpisalo vēlas to pašu," uzsvēra Merzļikins. 

Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties NHL jaunajai sezonai, "Blue Jackets" aizvadīs 27. septembrī Pitsburgā pret uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto "Penguins".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu