Gadu pēc Rebenoka slepkavības policija turpina izmeklēt divas nozieguma versijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Apritot vienam gadam kopš advokāta Pāvela Rebenoka slepkavības, policija turpina izmeklēt divas nozieguma versijas - joprojām tiek pieļauts gan tas, ka slepkavība varētu būt pastrādāta saistībā ar laupīšanu, gan arī tas, ka brutālais noziegums saistīts ar Rebenoka profesionālo darbību, sacīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes pirmās nodaļas priekšnieka vietnieks Jānis Kāpostiņš.

Viņš pastāstīja, ka krimināllietā līdz šim ir aptaujātas un nopratinātas vairāk nekā 300 personas, taču patlaban lietā nav aizdomās turēto vai personu, pret kurām sākts kriminālprocess.

Līdz šim lietā nozīmētas vairāk nekā 20 kompleksās ekspertīzes, ka arī ir pieprasīta informācija no dažādu valstu datubāzēm. Patlaban gan visas atbildes vēl nav saņemtas.

Kāpostiņš pastāstīja, ka policija pārbauda visus videonovērošanas kameru ierakstus, kuru skaits ir ļoti liels, un darbā izmanto visas jaunākās tehnoloģijas. Tāpat likumsargi turpina izskatīt autovadītāju iesniegto videoreģistratoru ierakstus.

Kāpostiņš norādīja, ka noziegumā cietušo mājai nekādas videonovērošanas kameras nebija ierīkotas. Nozieguma izdarīšanas brīdī un jau divas nedēļas pirms nozieguma mājai signalizācija bija izslēgta, teritorija bija iežogota, taču nekādā veidā nebija apsargāta.

Jau iepriekš izskanējis, ka no Rebenoka mājas paņemtas dažāda veida vērtīgas mantas - vīriešu dārglietas, rokas pulksteņi, kā arī nauda. Kāpostiņš norādīja, ka nolaupīto mantu kopējā vērtība pavisam precīzi tiek noskaidrota, bet tā ir vairāk nekā 150 000 eiro.

Policijas rīcībā gan nav informācijas, vai nozieguma izdarītāji paņēma līdzi arī kādus Rebenokam piederošus dokumentus.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks šogad aprīlī žurnālistiem teica, ka Rebenoka slepkavības izmeklēšanā virzība ir pozitīva. Kāpostiņš aģentūrai LETA nekomentēja, vai lietā ir būtiski pavērsieni, taču apliecināja, ka policija mērķtiecīgi virzās uz priekšu, lai sasniegtu lietas atrisinājumu.

Jau ziņots, Rebenoks tika noslepkavots naktī uz 2020.gada 20.septembri, kad viņš uzturējās savā dzīvesvietā - privātmājā Langstiņos. Uzbrukuma laikā tika ievainots viņa partneris Ingus Balandins.

Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu