Pastiprināta Nīderlandes premjera apsardze, pastāvot aizdomām par nolaupīšanas mēģinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Rite.
Marks Rite. Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes policija pastiprinājusi premjerministra Marka Rites apsardzi, pastāvot aizdomām, ka varētu notikt premjerministra nolaupīšanas mēģinājums, pirmdien ziņo Nīderlandes mediji.

Bažas par Rites drošību pieaugušas pēc Nīderlandes valdības solījuma aktīvāk vērsties pret organizētās noziedzības grupām pēc prominenta žurnālista slepkavības vasarā.

Laikraksts "De Telegraaf" un vairākas raidorganizācijas ziņoja, ka 54 gadus vecā premjerministra tuvumā vairākkārt pamanītas personas, kas, domājams, saistītas narkotiku kontrabandas grupējumu "Mocro Mafia".

Rite bieži pārvietojas pa Hāgu ar velosipēdu un minimālu apsardzi.

Premjerministra birojs, Nīderlandes nacionālais drošības un pretterorisma koordinators un prokuratūra atteicās komentēt mediju ziņoto.

"De Telegraaf" vēstīja, ka pazīmes liecina par iespējamu uzbrukumu premjeram vai nolaupīšanas mēģinājumu.

Jūlijā Amsterdamas centrā tika sašauts Nīderlandes vadošais reportieris par noziedzību Pēters R. de Vrīss, kurš vēlāk no gūtajiem ievainojumiem mira. Arī viņa tuvumā pirms tam tika pamanītas personas, kas saistītas ar "Mocro Mafia", līdzīgi kā gadījumā, kad 2019.gadā tika nogalināts advokāts lieciniekam prāvā pret "Mocro Mafia" līderi, ziņoja "De Telegraaf".

Premjerministra apsardze papildināta ar īpaši apmācītiem policistiem no Nīderlandes Karaliskā un diplomātiskā drošība dienesta, ziņoja laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu