Zināms, kad iPhone 13 iesoļos Latvijā. Speciāliste skaidro, kas lācītim vēderā (9)

Ilustratīvs attēls. Foto: hanohiki/shutterstock.com
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tehnoloģiju giganta "Apple" jauno viedierīču ienākšana tirgū nekad nepaliek bez uzmanības visā pasaulē. Dzīvesstils, nepieciešamība vai dārga izprieca, bet arī Latvijā cilvēki steidz pieteikties rindā jauno iPhone 13 modeļu priekšpārdošanā, lai svaigāko glāstierīci savā īpašumā varētu iegūt pirmie. Ko sniedz jaunais "Apple" produkts? Portāls "Apollo.lv" centās noskaidrot pie viena no oficiālajiem "Apple" produkcijas izplatītājiem Latvijā "iDeal".

"iDeal" katru dienu saņemot neskaitāmus pieteikumus no jauno "Apple" viedtālruņu gribētājiem. Uzņēmuma pārstāve, klientu konsultante un "Apple" entuziaste Veronika Murāne portālam "Apollo.lv" norāda, ka iPhone 13 gribētāju ir tik daudz, ka uzņēmums cer, ka izdosies visus "Apple" fanus apmierināt ar pirmo jauno modeļu piegādi, kas Latvijā varētu būt jau šīs nedēļas beigās.

Galvenie uzlabojumi jaunās paaudzes iPhone

13. paaudzes iPhone modeļos galvenās izmaiņas ir kamerā un akumulatora darbības ilgumā. "Akumulators visiem modeļiem darbojas par dažām stundām ilgāk nekā vecākiem modeļiem. Kamera salīdzinājumā ar 12. sēriju ir divreiz labāka - var fotografēt sliktā apgaismojumā fantastiskā kvalitātē. Makro bildēm ir neiedomājama kvalitāte, var redzēt pat vismikroskopiskākās detaļas uzņemtajos attēlos," stāsta "iDeal" pārstāve.

Kopš internetā parādījās pirmie prototipi, kā izskatīsies iPhone 13, tīmekļa jokdari atteicās "turēt sveci zem pūra" un aizsāka joku vētru par to, ka vienīgā atšķirība "Apple" jaunās sērijas telefoniem ir atšķirīgs kameru izvietojums. Veronika stāsta, ka kameru izvietojums nav tikai modes lieta, šāds izvietojums palīdz stabilizēt fotogrāfiju vai video. "iPhone lietotāji zina, ka bilžu stabilizācija telefoniem ir ļoti augstā līmenī. Nu "Apple" ir spēris soli uz priekšu un ar šādu izkārtojumu nodrošinājis iespēju uzņemt vēl precīzākus kadrus."

Jautāta, kā atšķiras iPhone 13 un iPhone 13 mini, "iDeal" pārstāve norāda, ka "praktiski visas funkcijas ir tādas pašas, tikai izmērs ir atšķirīgs un akumulators par kādu stundu ilgāk turēs iPhone 13". Veronika izceļ, ka kameras kvalitāte, kas ir galvenais uzlabojums jaunās paaudzes viedtālruņiem, abiem modeļiem ir identiska.

"Modeļa izvēle ir atkarīga no katra cilvēka vajadzībām un gaumes, ja cilvēks viedtālruni izmanto tikai saziņai un brīvā laika pavadīšanai, tad iPhone 13 vai iPhone 13 mini būs pats labākais variants, bet, ja cilvēks aizraujas ar video filmēšanu un montēšanu, tad Pro un Pro Max 13. paaudzes modeļi būs ideāla izvēle," norāda Veronika, piebilstot, ka mūsdienās ir novērota tendence, ka video satura veidotāji lēnām pāriet no video kamerām uz jaudīgiem viedtālruņiem, jo tie nu jau var nodrošināt tādu pašu video un foto kvalitāti kā profesionāla tehnika.

Tāpat būs pieejami iPhone 13 Pro un Pro Max modeļi ar viena terabaita ietilpību. Veronika norāda, ka šāda opcija ir visai populāra jauno "Apple" viedtālruņu gribētāju vidū, kas jau ir paspējuši pieteikties iPhone 13 priekšpārdošanā. "No vienas puses tas ir visai loģisks solis, jo telefona atmiņas ietilpība lietotājam pietiks teju visam mūžam, jo iedomājaties, cik daudz informācijas var saglabāt vienā terabaitā," pasmejas speciāliste.

Mazliet "resnāks", bet izturīgāks

Izmēri visiem modeļiem saglabājas tie paši un materiāls arī - nerūsējošais tērauds. Veronika stāsta, ka tehnoloģiju gigants sola vēl izturīgāku keramikas plātnes stiklu, kas ir iPhone aizmugurējais vāciņš. "13. sērijas modeļi būs nedaudz biezāki, kā arī par kādiem 10 gramiem smagāki, bet vizuāli ar neapbruņotu aci to nevarēs pateikt, ka jaunie modeļi atšķiras izmēra ziņā."

Displejs iPhone 13 no 12. paaudzes modeļiem atšķirsies ar to, ka tas ir gaišāks un košāks. "Par aptuveni 30% spilgtāks ekrāns nekā 12. sērija, tā arī būtu lielākā starpība," stāsta "iDeal" pārstāve.

Tāpat kā 12. sērijas modeļiem, arī 13. paaudze atbalsta 5G tīklu. Jautāta par komplektāciju, vai, pērkot jaunās sērijas iPhone, nāks līdzi arī adapteris, Veronika bilst, ka nē gan. "Jau kādu laiku iepriekš "Apple" aizsāka jaunu politiku ar uzsvaru uz rūpēm par dabu, tāpēc telefonu komplektācijās neatgriezīsies parastās austiņas un adapteri," stāsta Veronika.

Foto: 13. paaudzes iPhone bums pasaulē

Ja tev jau ir iPhone 12, vai ir vērts iegādāties jauno modeli?

Veronika noteic, ka tas ir visai personisks jautājums un gaumes lieta. "Protams, ja darbs vai hobiji ir cieši saistīti ar filmēšanu un satura veidošanu, tad noteikti," speciāliste atkal izceļ iPhone 13 kameras uzlabojumus un atgādina, ka "iDeal" veikalos ir iespējams nodot savu veco iPhone un iegūt atlaidi kārotajam jaunajam viedtālrunim vai citiem "Apple" produktiem. "Viens cilvēks var nodot līdz piecām ierīcēm un attiecīgi atlaides nākamajam pirkumam summējas."

Raksts tapis sadarbībā ar "iDeal".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu