VIDEO ⟩ Omānā tropiskās viesuļvētras dēļ tiek evakuēti iedzīvotāji, tostarp latviešu ģimenes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdienas naktī uz svētdienu Omānā tropiskās viesuļvētras dēļ tiek evakuēti iedzīvotāji, tostarp vairākas latviešu ģimenes, ziņo portāls "Times of Oman".

Sestdien Omānas Ārkārtas situāciju pārvaldības nacionālā komiteja aicināja iedzīvotājus evakuēties Barkas un Sahamas ziemeļu štatos, piekrastes rajonos, tostarp galvaspilsētas Muskatas rajonos, kur svētdien tiek prognozēta spēcīga vētra ar lielu vēju un stipru lietu.

"Vētra sākās 2:00 no rīta pēc LV laika. Omānā vairākas latviešu ģimenes uzturas patstāvīgi vai daļēji, un mūsu apvidu ir sasniegusi Shaheen viesuļvētra, kas tuvojas ar 150km/h ātrumu.

Naktī skaļai sirēnai skanot un gaisā paceļoties armijas lidmašīnām, tikām evakuēti no savām mājām,"

 ziņo Madara Bite, kura šobrīd ar ģimeni atrodas Omānā.

Bite stāsta, ka, lai arī visas viesnīcas pārpildītas, viņas ģimenei ar trīs bērniem izdevās kādā no viesnīcām atrast brīvu vietu. Taču, aizverot acis vien uz pāris stundām, ģimene pamodās no ūdens, kas plūda iekšā viesnīcas numuriņā.

"Omāna atvēra pagaidu patvertnes tiem, kam nav kur doties, bet uzzinājuši, ka sievietes ar bērniem tiek nošķirtas no vīriešiem, centāmies dabūt viesnīcas numuriņu. Metām pirmās nepieciešamības preces koferī un evakuējāmies. Mūsu draugi izklīda, un vēl joprojām nav ziņu, kas noticis ar pārējiem, jo zinu, ka daudzi izmisīgi meklēja kur palikt. Diemžēl Covid-19 situācijas dēļ mums neļāva saspiesties vairākām ģimenēm kopā, arī ēdiens nav pieejams. Mums ir tik cik paķērām līdzi," stāsta Bite.

Omānas Civilās aviācijas pārvalde piektdien paziņoja, ka viesuļvētra tuvākās diennakts laikā pārvērtīsies 1. kategorijas tropiskajā ciklonā. Tiek prognozēts, ka paaugstināsies jūras ūdens līmeņis, tādēļ iedzīvotāji aicināti negaidītu plūdu gadījumā evakuēties no piekrastes rajoniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu